Odgovori na: aktualnosti iz politike/ekonomije

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori aktualnosti iz politike/ekonomije Odgovori na: aktualnosti iz politike/ekonomije

#62963
glas
Participant

Ko je Cerar takrat prišel s tisto tablico, na kateri je pisalo “Slovenec sem, ne jamram, iščem rešitve!”, so se iz tega vsi norčevali in je bil to takrat skoraj dogodek meseca.. In pred tem so Cerar in vlada imeli vlada najnižjo podporo v javnosti in vsi so že omenjali predčasne volitve..

In moje mnenje je da ga je ta tablica obdržala še nadaljno leto in pol v vladi. Zakaj? Ker je povedal eno prepričanje, ki je neozaveščeno v kolektivni zavesti Slovencev. In to je, //”ko si predstavljen pred problem (izziv), jamraj, jamraj, jamraj spremenil itak ne boš nič”//. In zato kolektivne mase ljudi, ki ne delajo na sebi in se ukvarjajo le z drugimi, zato potem rabijo politike, da se lahko ukvarjajo z njimi, saj so njihov pozunanjen odsev v ogledalu zavesti.. In ker je Cerar dejansko iz Slovenske kolektivne zavesti v tistem trenutku ozavestil slovencem en močan negativni program, ga je to dejanje podprlo, da je še naprej ostal kot predsednik vlade in zaključil svoj mandat brez da bi ga predčasno odstavili.

Pravijo da Cerar nima jajc, (če jih res nima ali ne, ne vem, ker se ne ukvarjam z njim), vseeno pa je ta napis na tablici potreboval jajca, da je šel to tako povedat slovenski javnosti in se ni bal zgražanja, kar je bilo logično da bo sledilo.. In če Cerar nič druga ni naredil ta 4 leta vladanja, je to dejanje (ozaveščanja kolektivnih negativnih programov) skoraj dovolj za en mandat.. hitreje se kolektivna zavest tako ne premika..    :-)

 

 

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”