Odgovori na: Srčna in možganska kap

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Srčna in možganska kap Odgovori na: Srčna in možganska kap

#62943
sveti janko
Participant

Zdravo Tadej tretje leto se borim z izgorelostjo. Pridelala sem si tudi razdražljivo črevesje, in vneto sluznico sicer baje minimalno, a so težave kar velike. Vsaj nekaj ur na dan mi je slabo in me boli cel abdomen. Kis se izločila že dve leti nazaj, ker sem sumila kandido. Vendar pa se bojim da si s tem delam škodo, ker sumim na premalo kisline. Kaj meniš? Zadnje čase pa imam povečano težave z srcem ( tlak , ki ke zadnja tri leta prenizek mi ponoči tako nabije, da me zbudi, rokemravljinčijo , slabost) . Holesterol b.p..oz malo prenizek, tlak v ambulanti nizek, oz malo višji kot doma, vemdar še vedno nizek. Zadnji mesec me pospešeno pika tudi v glavi, zato se, precej zaskrbljena. V tor opravila mr glave, izvid čakam. če imaš še kak nasvet glede te moje situacije, izgorelost, ožilje ti bom zelo hvaležna. llp p

Lepo je če deliš

čaw.

nisem sicer tadej,  sem pa dost predrzen, da bom stegnil gobec B-)

u resnic bi bil kr mal nesramen, če ne bi B-)

seweda mi je jasno, da kdor ima v roki kladivo, mu vse izgleda kot žebelj, kot mi je tudi jasno, da se nivoju zavesti primerno tudi naleti na temu primerne pristope in božanstva. pa ni to zdej tema debate.

skratka, tako bo za tvoje razfukano stanje npr. homeopat zabijal homeopatske žeblje oz. zwarke, čajčkar swoje, dohtar swoje, kiropraktik svoje, stara mama swoje…

cel kup pametnih, krava crkne, jes pa še toooolk idej :yahoo:   đouk… asociacija na en vic o kardelju.

men pa se skratka zdijo tvoji simptomi simpl k pasulj, pa da te ne rajcam brez kladiva v roki, bom še mal zbijal po compu.

absolutno ne odrekam “pozitivnemu” doprinosu vseh ostalih kovačev s swojimi kladivi, ampak  na tvojem mestu bi začel z energetskim sistemom v telesu, za katerega se strinjam, da je nadrejen vsem ostalim sistemom, pa s tem ne zmanjšujem pomembnosti nobenemu drugemu pristopu ali sistemu. če sem mal bolj natančen, mislim, da celovitega pristopa ni, oziroma, da so različni pristopi nujni in eden drugemu dopolnila tako na energetskem, kot tudi čustvenem in fizičnem nivoju sistema človek.

skratka… izgorelost je kar tipičen simptom, da si mal preveč in predolgo pod preveč aktivnim vplivom yanga v telesu. verjetno ponoči niti ne spiš dobro, oz. zaspiš šele, ko se pretirano izčrpaš. noč je obdobje, ko po naravnem ritmu prevladuje yin energija tako v naravi, kot v naših telesih. to je čas počitka in regeneracije, ti pa verjetno zaradi miselne aktivnosti (stres, skrbi, delo…) na silo v sebi forsiraš yang (akcija, vročina…) in kolikor ga preforsiraš, toliko imaš yina v primanjkljaju na podroćjih, kjer bi moral biti. razlogov je itaq lahko več. omenil sem psihično ali mentalno preforsiranost, lahko pa je tudi fizična, npr. kaka stara brazgotina, tatoo, pirsing ali še huje… dolgotrajna porušena statika iz xxx razlogov…

skratka… izgorelost se čuti najprej oz. najbolj v glavi, za ostale posledice se pa učasih prehitro in pavšalno išče razloge drugje, čeprav so isti kot za težko vročo glavo. namreč… glavni yang meridian, t. i. glavna žila poteka od zgornje ustnice po sredini glave gor in po hrbtenici dol… direkt v rit :yahoo: .

in zdej… ta višek zadaj je manjko spredaj, tako da težave v abdominu niso nič drugega kot logična posledica, kot tudi vse ostalo z mrzlimi nogicami vred.

zelo verjetno te tudi nosi malo na nos, čeprav se niti ne zavedaš, ker s kolki, medenico in hrbtenico to akumuliraš, čeprav mogoče niti ne veš. če pa te občasno zaboli tudi križ, pa je to pomoje ziher to… ker itaq… če se ti to dogaja, se ti že nekaj časa in itaq gredo živci ven iz vretenc… in itaq tudi mravljinčenje in te fore… imajo lahko vzrok prav v tem, čemer govorim. če seweda mi uspe bit za silo jasen :-)

seweda je možno tudi, da si najprej zaradi čustveno mentalnega zlorabljanja yanga s tem ustvarila pogoje, k so te pripeljali do kasnejših ostalih težav k jih omenjaš, pa če jih še ni, pa še bodo tudi kakšni drugi.

loh se pa kar sama stestiraš. sicer bi blo bolje, če bi te kdo drug, ampak okej, loh tut sama.

kdo drug bi blo bolš zato, ker če ti s swojim viškom yanga predstavljaš plus, bi ti bil nekdo drug minus.

ampak ajd… dej sama, če se ti zdi vredno.

ulezi se… skulirej, kolkor pač loh… in se s prstom nežno božaj od špice sramnice do popka. torej… od ewinega gozdička do popka… loh tut tesno okoli popka z leve in desne strani po sredini naprej proti gor.. pa recmo med joški proti adamovem jabolku.

še bolš bi blo, če namesto s prstom s kakim npr. svinčnikom iz une strani, k nima špice. potegi morajo biti počasni, s filingom in morajo biti prijetni. torej ne preveč pritiska…

temu se v terapiji APM reče poskusni poteg, ki nam da prvo informacijo, če je telo generalno v višku yanga, manjku yina, neravnovesju ali reci kuker glih hočeš.

ne pa niti pretiravat, ker s tem na silo vlečeš višek yanga v žilo spočetja, mamo yin meridianov. pretiravanje bi bilo, če bi se ti med popkom in sramnico pojavila debela živo rdeča sled. no, če se pojavi… takrat le nehaj.

če se boš po minutki počutila prijetneje, vsaj veš, pri čem si in da obstajajo učinkovite rešitve… vedno pa le do mere, do katere je telo še sposobno samo uzpostaviti ravnovesje, čeprav z zunanjo pomočjo. za kaj več pa se bo treba obrnit na višje inštance :bye:

če pa bi se ti počutje poslabšalo, npr. da bi se ti glavobol pojavil ali povečal, pa na isti način kot si od sramnice proti gor, ponovi vajo od zgornje ustnice preko nosa čez glavo nazaj. po sredini seweda, da se ne utikaš v kake druge meridiane.

s tem boš nevtrlizirala svoje aktivnosti, pa travmirej po swoje dalje :yahoo:

govorim o tem:

https://www.youtube.com/watch?v=Tc2kWqeNvZY

 

Lepo je če deliš