Odgovori na: PROCES PRISOTNOSTI

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina PROCES PRISOTNOSTI Odgovori na: PROCES PRISOTNOSTI

#62905
tadej pretner
Moderator

Torej odločitev me bega. Kako se človek nekaj odloči mentalno podzavest pa mu tega ne verjame.

Primer: Odločil sem se da bo nehal kaditi. To je mentalna odločitev katera pa nima energetske podpore in ne efekta.

Kako svojo odločitev hraniti da bo imela moč oziroma kako se odločiti?

Način je odvisen od konkretnega primera. Recimo primer kajenja:Vedno kadar nekaj bi, pa tega potem ne storiš, sprožiš notranji konflikt. Potreba po kajenju je energijsko polje, s katerim si identificiran. Ko ti torej čik zapaše, se mu ne odrečeš – vseeno ga prižgeš, vendar pa ga pokadiš zavestno in sicer tako, da imaš pozornost ves čas usmerjeno na prazen prostor. Kaj se bo zgodilo? Pravzaprav se lahko zgodi dvoje – ali se bo potreba za čikom pojavila vedno manjkrat in je na koncu ne bo več, ali pa boš začel v kajenju tako uživati, da ti ne bo prišlo na misel, da bi nehal Jaz sem pred leti opazil, da sem “moral” vsaj 6 krat ali 7 krat dnevno na borzo pogledat, kako gre srebru. Tega sem se odvadil na opisan način – vedno ko me je to prijelo, sem usmeril pozornost v prazen prostor, malo počakal, potem pa v primeru, če me je še držalo pogledal, sicer pa ne. Sčasoma sem s tem nehal in sedaj pogledam enkrat tedensko.
Sicer pa je za takšne stvari uporabna tehnika brisanja vorteksov in celo ene oblike tehnike hooponopono (manj znano je, da je moč to tehniko uporabljati celo za energijsko čiščenje bivalnih prostorov.
Poenostavljeno gre to takole: V mislih zbrano postaviš neko trditev. Če nima energiskega ozadja, bo sistem odreagiral in v telesu boš začutil nekakšen tok sprememb. OSredotočiš se nanj in ga neprizadeto opazuješ. Ko stvari opazuješ na energijski ravni, se namreč spremenijo.

Lepo je če deliš