Odgovori na: zdravilnost konoplje (marihuane)

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana zdravilnost konoplje (marihuane) Odgovori na: zdravilnost konoplje (marihuane)

#62883
glas
Participant

http://www.vecer.com/sanjin-jasar-oproscen-preprodaje-prepovedane-droge-6301954

 

Hehe, Sanjin faca;

 

“Še pred izrekom sodbe je Jašar sodnici in porotnicama izročil svojo vizitko s pripombo, da bodo morda kdaj kaj potrebovale od njega, ter pripomnil, da imajo dovolj visoko plačo, da izdelke lahko kupijo. In poudaril, da ima sodišče v primeru, da njega in soobtoženega oprosti, priložnost, da se zapiše v zgodovino. “Včasih so sodili črncem, če so hoteli v del avtobusa za belce, zdaj pa so enakopravni,” je navedel kot primerjavo glede na to, da se v Sloveniji še vedno kazensko preganjajo tisti, ki gojijo konopljo za izdelke, ki pripomorejo k zdravju. Jašar je namreč prepričan, da bo konoplja tudi pri nas slej ko prej legalizirana.”

“Danes se je na mariborskem okrožnem sodišču z oprostilno sodbo končalo sojenje Sanjinu Jašarju, aktivistu in privržencu legalizacije konoplje, in soobtoženemu Tomažu Zagoršaku.Tožilka Januša Kušar Rotman jima je očitala, da sta drogo pridelovala in iz nje izdelovala nekatere izdelke (olje, smolo) z namenom preprodaje. Policija je namreč v preiskavi januarja 2016 v klubu Supernova zasegla 44 sadik konoplje, dobrih šest kilogramov posušene konoplje, šest gramov konopljine smole, 700 ml kreme s THC, več proizvodov iz konoplje in 13,59 g prepovedane droge psilocin. Danes je tožilka nekoliko modificirala obtožnico, iz nje je izvzela 13,59 grama prepovedane droge psilocin, prilagodila jo je tudi glede na novo zakonodajo, ki prepovedano drogo konopljo uvršča v drugo skupino kot dosedanja zakonodaja. Po koncu obravnave, na kateri je sodnica Danila Dobčnik Šoštarič zaslišala več prič, ki so pripovedovale, kako so njim ali njihovim svojcem pomagali izdelki iz konoplje, ki jim jih je dal ali prodal Jašar,”

“Nekateri so Jašarju za smolo in olje plačevali, nekaterim jo je dal brezplačno…   Sodnico so v oprostilno sodbo očitno prepričale tudi današnje izpovedi prič, ki so ena za drugo izražale hvaležnost Jašarju za pomoč v težkih trenutkih oziroma za izdelke, ki jim jih je podarjal ali prodajal, in so jim, po njihovih besedah, neverjetno učinkovito pomagale pri lajšanju bolečin ali posledic hudih bolezni in prometnih nesreč. V kratki obrazložitvi po izreku sodbe je Dobčnik Šoštaričeva poudarila, da protipravnost v tem primeru ni dokazana, da tudi ni šlo za kazniva dejanja zoper zdravje ampak sta obtožena očitana dejanja počela za zdravje ljudi, in da je kvečjemu sporna nabava tega, kar sta bolnikom ponujala. Dodala je še, da ni dokazov, da sta prepovedano drogo konopljo hranila z namenom prodaje.”

“Sodba še ni pravnomočna, pritožbo je napovedala tožilka.”

 

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”