Odgovori na: Nova Doba

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Nova Doba Odgovori na: Nova Doba

#62794
snowcat :)
Participant

V času prvomajskih praznikov sem obiskala moj rojstni kraj – Češko. Zvečer pri ognju se pogovarja s mano 15letni fant in mi reče, da ne bere knjige. Vprašam zakaj. Reče, da prebrat knjigo vzame recimo 17 ur. Da to je full časa, ki posvetiš temu, da si predstavljaš ideje DRUGEGA človeka. Da daš svojo energijo drugi osebi in njegovo svetu. Na kratko, da ne vidi smisla v tem. Zakaj bi kdo hotel živet ideje drugega ??

Moram povedat, da jaz sem knjigo-žrevec. Znala brati pri 4 letih in brala dokler nisem pri 32tih kupila televizor…. Knjige so bili moj svet. Tako, da tako razmišljanje me je presenetilo in sem tudi vedela, da fant ima prav, vezano na oddajanje naše pozornosti v zgodbe drugih.

Včeraj zvečer gledam TV. Imamo tisto veliko, tako, da slika je resno dominantna v prostoru. Kar naenkrat se spomnim tega pogovorja in gledam tisti televizor in se mi je kar zazdilo, kot da je to okno v drugo realnost. Istočasno pa gledam igralca in ,,vidim,, da on dela svoje delo in da jaz ga ,,gledam,, pri njegovem delu….. Je bilo podobno, kot da bi sedela na sredini fabrike in gledala delavce pri strojih. Nisem videla nobene razlike….. Samo to dejstvo me je prav ,,udarilo,, da jaz sedim in posvečam mojo pozornost življenju drugih, ki delajo tisto, ki pač delajo. Moja energija gre k njim od mene, ne od njih k meni….

Sedim v pisarni in gledam ekran….. bizardnost vsega tega je …..

snowcat

Lepo je če deliš