Odgovori na: PROCES PRISOTNOSTI

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina PROCES PRISOTNOSTI Odgovori na: PROCES PRISOTNOSTI

#62731
tadej pretner
Moderator

Poza je sedečki na stolu al indijanček?

Poza je načeloma sedeča, s sproščenimi rameni. Ena zanimiva zgodba je povezana s to meditacijo, če se ne motim, sem jo že enkrat omenil. En tip, katerega imena se iz glave ne spomnim, je bil v mladosti na smrt bolan – tako, da so zdravniki rekli, da mu ne morejo pomagati. Živel pa je v okolju, kjer se je veliko govorilo o zavestnosti ipd., zato se je odločil, da bo vsaj zavestno umrl. Vsako jutro je sedel in ves dan izvajal opisano meditacijo.
In kaj se je zgodili?
Ni umrl, ampak popolnoma ozdravel. Potem je postal učitelj kija (japonska enačica chija) in napisal celo nekaj knjig.

Pri TM ima mantra vlogo umirjanja uma in doseganja praznine. Ampak to preprosto ni dovolj. Ključno je opazovanje napetosti v telesu in premagovanje želje po premiku/praskanju, ko se pojavi. Na ta način dejansko v telo “naseljuješ” zavedanje.
TM je sicer najbolj raziskana in najbolj množična, ampak zame osebno povsem drugorazredna (nimam nič proti, če se s tem večina ne bo strinjala; moje mnenje pač). Tudi Slovenske novice so časopis, ki se najbolj prodaja, pa je v resnici drugorazreden. Množičnost je vedno odraz stanja zavesti družbe, hkrati pa povprečnost ;o)

Lepo je če deliš