Odgovori na: Nova Doba

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Nova Doba Odgovori na: Nova Doba

#62681
Potočnik
Participant

Praviš, da ni nikomur mar za človeška življenja. Jaz malo drugače vidim.
Mnogim je za sočloveka. Ljudje smo solidarni, zelo veliko primerov ti lahko naštejem, ko smo stopili skupaj in pomagali otrokom do šolanja, do operacij, do obnove domov. Mnogo prostovoljcev deluje pri pomoči ljudem pred samokorom in mnogo so jih rešili.

Ti komaj kje vidiš terorista i prestrašenega človeka. Mislim da ne gledaš medijev, kar je sicer v redu, ampak potem delaš napačne zaključke. Po svetu milijone otrok in njihovih staršev dnevno živi v strahu za življenje zarafi grozeče lakote in grozljivih teroristov.
Irak, Sirija, afganistan, Izrael…….., Afriške države, kjer jih teroristi pobijajo z mačetami. Pojdi malo tja dol doživet strah, ki si ga želiš. Hitro boš nazaj in bova lahko raje skupaj mahnila ponoči čez Kozjak ali Pohorje. Boš videl kako se ponoči svetlikajo oči živali v gozdu, ko boš žejen in lačen kot pes z močmo pa na koncu. Ali te bo pa na vrhu Košenjaka udarila taka nevihta, da boš mislil da je konec sveta. In to ti bo čisto dovolj. To sicer ni pravi strah, je pa čisto dovoljšen izziv in doživetje tega, kar praviš da je še v tebi.
Čisto dovolj izzivov tudi brez terorizma, ki ga je odločno preveč.
Čaš je, da se človek premakne malo višje v zavesti. In mislim da se premika.
Jaz nisem tako črnogled.

Lepo je če deliš