Odgovori na: Maji – koledar

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Maji – koledar Odgovori na: Maji – koledar

#62673
glas
Participant

Občutek pospešenega časa imamo zato, ker imamo vzpostavljen odnos z več elementi pojavnega sveta kot kadarkoli v preteklosti. Naš um namreč začne percipirati čas takrat, ko ustvarimo nek odnos s katerim koli objektom pojavnega sveta, to pa niso le predmeti, ampak tudi novice, ideje, skrbi … Gre za globino identifikacije. Več elementov skušamo kontrolirati z umom, večji je feeling, da čas hiti.

Ja itak pozornost in edintifikacija, ta dva elementa ste glavna pri temu kak bo naš način doživljanja..  Seveda pa z njim upravljajo še druge vsebine v osebi, recimo strahovi ipd, ki silijo v določeno pozornost in misli..

En zanimiv pogled na doživljanje časa je enkrat podal Sal Rachele, vbistvu je kanaliziranje Ustanoviteljev, ampak je vseeno mix med njim in njimi..   :-)   To je vbistvu odgovor na vprašanje kako se čas pospešuje in zakaj:

” Na dva različna načina se čas pospešuje, imamo mehanizem ki se imenuje naravno harmonično stisnjenje časa. In obstaja en naravni vidik, da ko se staramo običajno začnemo bolj in bolj ponavljati iste izkušnje. Kot primer, recimo zadnjih 25 rojstnih dnevov ni bilo nič posebnega, toraj zadnji posebni rojstni dan ste imeli pred 25 leti. In ta posebni rojstni dan se zdi kot da je bil včeraj, saj ga ni nič s čemer bi ga lahko primerjali. Takšna oblika stisnjenja časa se običajno ne zgodi, če imate veliko raznolikosti v vašem življenju. To se dogaja če imate veliko ponavljajočih aktivnosti. Drugi mehanizem, ki vpliva na stisnjenje časa je pa povezan z višanjem vaše vibracije. Čas se premika hitreje, ko se vaša vibracija dviga. Nekdo ki na 7. ravni bivanja izkusi par tednov, na Zemlji pa preteče medtem več let. Na ravni 10 bi bitje izkusilo recimo par minut, na Zemlji pa bi preteklo stotine let v tem času. In ko dosežeš določeno stopnjo vibracije lahko tudi sam stisneš ali raztegneš čas. A ste se kdaj vprašali kako lahko nadangel Mihael pride do 10.000 ljudi hkrati? On ima sposobnost stisniti in raztegniti čas. V njegovi realnosti je mogoče preteklo le nekaj sekund in med tem časom pride na Zemljo in osebno obišče 10.000 posameznikov. Temu se reče naravni razteg časa. In to počnemo vsako noč, ko gremo spat. Imate recimo sanje, ki trajajo nekaj tednov in ko se zbudimo je minilo 90 minut. Običajne sanje trajajo 30-90 min in včasih odsanjamo eno celo življenje v takem segmentu. Ampak višjo imate vibracijo, bolj se lahko igrate s časom in ga delate fleksibilnega. Še eno vprašanje bomo sprejeli.”

 

Btw – koledar dolgega štetja je bil narejen v dvajsetiškem sistemu, obravnava pa neciklična obdobja, zato ni enostavno izračunati, kdaj se začne in kdaj konča. Da se je končal okoli 20.12.2012 je recimo interpretacija angleškega arheologa J.S.E. Thompsona, ki je splošno sprejeta, a ne nujno pravilna. Šved C.J.Calleman, ki velja za največjega živečega poznavalca majevskega koledarja npr. meni, da se je “četrti svet kreacije” iztekel že precej pred decembrom 2012.

Ja tudi sam zelo rad spremljam dognanja Callemana, nedolgo nazaj je imel en zanimiv intervju, ki sem ga poslušal:
Govori o devetih valih kreacije, ki je predstavljena preko mayev in prko njihovega koledarja in preko piramid..
Podobno imajo tudi Hopiji enak devtetsistemski pogled na nastajanje kreacije..
In še en zanimiv zapisek v katerem je tudi veliko grafov, kot recimo tale:

ki prikazuje šesti val kreacije, ki nakazuje rast in vzpon civilizacij..  In ta naša civilizacija je začela svoj konec že leta 2011, zato pa kdor se trudi jo vzdževati in flikati, bo bolj in bolj izčrpovan in uničevan iz strani kozmičnih principov, ki so v delovanju..  Zato je sredi vsega tega bolje na propadanju starega, odkrivati tisto novo in to kar so zametki nove civilizacije, ki vedno zraste na pogorišču stare..   Stara namreč ravno vstopa v “temno dobo – dark age”:

http://calleman.com/2017/03/01/entering-a-dark-age-and-what-to-do-about-it/

 

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”