Odgovori na: Avtentičnost biblijskih zgodb

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Avtentičnost biblijskih zgodb Odgovori na: Avtentičnost biblijskih zgodb

#62629
Filius Dei
Participant

/…/ Bolj smiselno bi bilo, da boš spet prišel v situacijo, v kateri si v neki kvantni realnosti nekoga ubil. Smiselno je, da obstaja vest, ki te usmerja na dobro oziroma ti daje slab filing, ko kaj zajebeš, nesmiselna pa je vera v greh in povračilo, kesanje itd. Kesanje te npr. zadržuje v bad filingu, kar je slabo.

/…/ Principi evolucije slonijo na avtebtičnosti – z razvojem avtentičnosti pa pride do spontane ljubezni.

Vsak tenutek je priložnost za ljubezen (da se izpolni namen, ki sem ga že omenil). Zgrešeno priložnost je treba nadoknadit. Slej ko prej, tako ali drugače. Po moje nima veze, kako to imenuješ. Kesanje je priznanje in izražanje slabega filinga, da lahko greš naprej. Če potlačiš in ne daš ven, se proces zavleče. Vsako izgubo je treba predelati.

Se strinjam glede avtentičnosti. Vseeno pa je dobrodošlo, da učimo, da je nekaj ok. Še najbolj z lastnim izžarevanjem.

Premakneš se pa šele takrat, ko poštekaš, da moraš vse sam ;o)

Pa res opraviš vse sam? Ta nič ne usmerja? Drugi nimajo nobenega vpliva? Od kod sploh možnost, da lahko kaj opraviš? Ja res je namen vzgoje samostojnost in ne moreš ostati pri istih vzorcih. Ampak to je postopno. Vse ob svojem času. Glede Kristusovega odrešenja – še vedno se od samega človeka zahteva osebni odgovor, sodelovanje oz. vera in spreobrnenje.

Lepo je če deliš