Odgovori na: Nova Doba

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Nova Doba Odgovori na: Nova Doba

#62583
snowcat :)
Participant

http://www.businessdictionary.com/definition/debt.html

A duty or obligation to pay money, deliver goods, or render service under an express or implied agreement. One who owes, is a debtor or debitor; one to whom it is owed, is a debtee, creditor, or lender.

Use of debt in an organization’s financial structure creates financial leverage that can multiply yield on investment provided returns generated by debt exceed its cost. Because the interest paid on debt can be written off as an expense, debt is normally the cheapest type of long-term financing.

https://www.merriam-webster.com/dictionary/debt
<h2>Definition of debt</h2>

  1. 1 : sin, trespass <Forgive us our debts.>
  2. 2 : something owed :  obligation <unable to pay off his debts> <owe them a debt of gratitude>
  3. 3 : a state of being under obligation to pay or repay someone or something in return for something received :  a state of owing <deeply in debt to creditors>
  4. 4 law, business : the common-law action for the recovery of money held to be due

http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name=sskj_testa&expression=dolg&hs=1

dólg  -á [u̯g] m, tož. mn. stil. dolgé (ọ̑) 1. kar mora kdo vrniti, poravnati, zlasti v denarju: dolg se je iz leta v leto večal; črtali so mu dolg; plačati, poravnati, terjati, vrniti dolg; posestvo je brez dolga; državni dolg; vojni dolg / imeti dolg; ekspr.: izkopati se iz dolgov; lesti, zabresti v dolgove // kar mora kdo povrniti, storiti, zaradi določenih moralnih norm: vaša dobrota mi nalaga vedno nove dolgove; oživljanje starih del je njen moralni dolg; dolg do domovine 2. star. krivda, greh: smrt je zbrisala vse zmote in dolgove življenja ● dela dolgove ne plačuje denarnih obveznosti; si izposoja; vzeti kaj na dolg ne plačati takoj; sem na dolgu z odgovorom nisem še odgovoril, odpisal; s stanarino bom ostal še na dolgu je ne bom še poravnal; ekspr. do vratu tiči v dolgovih zelo je zadolžen; preg. obljuba dela dolg kar se obljubi, se mora tudi izpolniti ◊ ekon., fin. dolg je dospel v plačilo; jur. častni dolg katerega poravnava je le častna, ne pa pravna dolžnost; neizterljivi dolg; rel., v očenašu odpusti nam naše dolge ♪

Dolgovi in strah pred kaznijo – je bil in bo eden od najmočnejših gonil človeške družbe. To je tisto zakaj človek vstane iz postelje in se premika, opravlja, ….. atomska energija je v primerjavi s to močjo mačji kašel. Je prav fascinantno, da tega ni omenjeno v 10teru – pač pod svečko je največja tema….

Lepo je če deliš