Odgovori na: Nova Doba

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Nova Doba Odgovori na: Nova Doba

#62564
glas
Participant

Čez dan pravijo da smo budni, ponoči pa da spimo. Ampak če se je kdorkoli poglabljal tudi v spanje in sanjanje, je ugotovil da se tudi ves ta čas mi nekje nahajamo, da nekaj počnemo, le realnost tam deluje po malo drugačnih pravilih kot tukaj.

Če se pa zelo veliko ukvarjaš s sanjami, pa slej ko prej prestopiš mejo, ko se tudi v sanjah zaveš, da ti zdaj sanjaš, uradni izraz za ta fenomen je lucidno sanjanje. Ko dosežeš to lahko v sanjah počneš tudi raznorazne vragolije, še predvsem te, ki se jih tukaj na tej strani, v tem bolj gostem telesu ne upaš početi, saj bi si lahko poškodoval ali celo uničil svoje telo. Zato ko sanjaš lucidno si lahko dovoliš, da se srečaš s kakimi groznimi stvarmi in ker veš, da so to le sanje se prepustiš, da vidiš kaj bo. Ko si predočen pred nesrečo se ne obremenjuješ več, saj veš, da sanjaš in da se ti nič ne more zgoditi.. Tudi ko stojiš pred prepadom, se tukaj lahko brez neke teže odločiš, kaj bi rad naredil sedaj.. in si lahko dovoliš tudi, da padeš v prepad, da izkusiš kako je to ko padaš..  nato lahko scenarij med padanjem modificiraš, da ta prepad naenkrat nima sploh dna..  zanimiva izkušnja..  lahko se tudi naučiš leteti..  Kot izkušen lucidni sanjalec začneš namreč sodelovati in soupravljati z dogajanjem in konstruktom sanj. Recimo ko se vožiš po vijugasti gozdni cesti, si naenkrat lahko prehiter in zaveš se da te bo odneslo preko in v prepad, ker veš da sanjaš, dovoliš da greš preko, nato pa le z namero zdrsiš po zraku, tako da z avtom preskočiš dolino in hribe, ter spet pristaneš na tej isti cesti, na drugi strani doline in voziš naprej.. In še mnogo poljubnih scenarijev.. Če pa recimo svojo namero preveč trdno usmeriš in si scenarij sanj popolnoma podrediti svoji želji, pa se sanje enostavno zdrobijo in celoten konstrukt sanjskega sveta se uniči/zdrobi in se enostavno zbudiš.

 

 

So pa razna ljudstva, ki pa govorijo da je ravno budni svet nerealen “sanjski” svet in ravno temu času med sanjanjem pravijo “realen” svet.. Katero je bolj realno in katero manj, prepuščam vsakemu da se sam pri sebi odloči. Sam pa dojemam oba svetova enako, le konstrukt matrice je zasnovan drugače in zato so izkušnje tako tukaj kot tam unikatne in neponovljive, zato sta oba svetova dar.

Zako pa se lahko “lucidno” ozaveščate tudi tukaj v budnem stanju in lahko se sredi te budne zgodbe naenkrat zaveste, da vbistvu “sanjate budne sanje”, sanje o življenju, sanje o človeškem bitju in bitjih, ki živi/živijo na planetu, osončju, v vesolju..  In te razsežnosti zavedanja lahko gredo zelo široko v duhovne sfere..  V večje širine pa gre zavedanje, več določenih sposobnosti upravljanja z realnostjo lahko dobite in jih dobivate še več.  Nekdo lahko privabi v svoje življenje nek dogodek samo tako, da usmeri namero in ne rabi več veliko drugih fizičnih delovanj in akcije/sile.

Čeprav se še vedno preveliko ljudi prepušča čudoviti pozabi ali popolni posrkanosti v ta svet matrice in neozaveščenosti. Se pa kak zagnan duhovni iskalec, lahko poglablja v “budne sanje” tudi preveč na silo.  In tudi v tem budnem stanju bi tako prisilno lucindno upravljanje lahko privedlo do tega, da matrico realnosti zdrobite in jo razblinete.  Takrat bi ves obstoj ki ga poznate prenehal obstajati, saj bi se v trenutku razblinil in izginil..  Zato je dobro da se tudi to počne z občutkom in z dopuščanjem, da gredo vse te budne sanje še vedno naprej in da se naše popolno ozaveščenje zgodi usmerjeno in na način da ob temu še vseeno ostanemo v telesu, da ostajamo znotraj te materialne matrice in da se naše telo ob temu procesu ne uniči.

 

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”