Odgovori na: sedona metoda

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina sedona metoda Odgovori na: sedona metoda

#62519
tadej pretner
Moderator

Priznam, da eden od mojih najbolj izrazitih korakov mojega napredka je sposobnost priznat ,,da ne štekam,, Tako, da evo me ,,ne štekam,,
– Bojim se, da se bom osmešil. Nato formiraš njihova nasprotja – Ne bojim se, da se bom osmešil.
To za mene niso nasprotja. Nasprotje si prestavljam naprimer takole : bojim se, da se osmešim x sem samozavesten pred ljudmi. S tem se niža potencial negativne plati in tudi pričakovane pozitivne plati in se pride v neutral. S pomočjo zanikanja enega glagola, pa ostajaš na istem, torej SAMO na strahu, pozitivne plati nikjer.

Očitno ne štekaš tega v kontekstu Sedona metode. Pri Sedona metodi pri formiranju nasprotja ne gre za afirmacijo, kakršno bi si v sebi želela, saj je cilj spontanost.Delaš pa s strahom, zato mu na način nasprotij skušaš vzeti energijo:
– Bojim se, da se bom osmešil: v tej fazi se res bojiš in ob tej afirmaciji se pojavi čustveni naboj, ki ga nato prepustiš skozi sebe
– Ne bojim se, da se bom osmešil: pri tej varianti nasprotja se naboj pojavi zato, ker ta trditev ni resnična

S samozavestjo torej sploh ne delaš, ampak s strahom. Če vase vstaviš program, da si samozavesten/samozavestna, bo namreč ta program ves čas privlačil dogodke, s katerimi bo potrjeval smisel svojega obstoja.

Lepo je če deliš