Odgovori na: Trebušne zadeve (in ostalo …)

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Trebušne zadeve (in ostalo …) Odgovori na: Trebušne zadeve (in ostalo …)

#62394
glas
Participant

..pod pritiskom prstov na območju malo nad popkom občutim precej močno utripanje. Dostikrat se mi pojavi tudi neko tiščanje nekje na območju, kjer tanko črevo preide v debelo. Pod pritiskom prstov se takrat tam začuti oz sliši neko klokotanje. Močno klokotanje pa pogosto zaslišim oz. občutim tudi pri določenih položajih pri jogi. Niti ne vem, če gre za črevesje, želodec ali kaj tretjega. Tudi sicer me večina obrokov napihne – še posebej v popoldanskem času in občutek je zelo neprijeten – ne gre za bolečine, ampak bolj za neko tiščanje oz. nelagodje.

..sem pa tudi precej občutljiv, morda tudi nervozen tip človeka. Nekdo pač, ki zelo rad premleva pretekle dogodke – tako dobre, kot slabe in nekdo, ki se zelo težko loti česar koli novega. Je našteto lahko kakor koli povezano? Morda se bo tole komu zdelo nekaj naključno nametanih simptomov..

Črevesje je tisti del telesa, kjer se izloči odpadke..  Ker pa je naš um projekcija za našo celoto (organizma) in če se recimo um vrti v enem in istem, ves čas premleva staro šaro (ki je že zdavnaj za izločiti) in se ne poslovi od tega, podobno počne tudi črevesje..

Že sam omenjaš, da si nervozne sorte, preobčutljiv, pa tudi da se zelo težko lotiš kaj novega..  Če pogledaš črevesje je tudi preobčutljivo, vsaka malenkost ga razburi, pa tudi ves čas imaš tam občutek napetosti – podobno kot v umu, tako v črevesju..  Če bi začel v umu bolj aktivno odslavljati staro in se loteval novih stvari (projektov, miselnih pristopov, čustvovanj,..) , bi tako tudi sprostil naravni potek v črevesju in prebavi..  nastala bi lahkotnost in prosti pretok skozi celotno prebavo..

Ali če povzamem: pač tako kot sedaj prebavljaš misli skozi um – tako prebavljaš tudi hrano skozi prebavni sistem.

 

 

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”