Odgovori na: Astrologija, tranziti planetov, vplivi,..

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Astrologija, tranziti planetov, vplivi,.. Odgovori na: Astrologija, tranziti planetov, vplivi,..

#62349
Potočnik
Participant

Ali pa, kaj je bilo napačnega v odzivanju židovskih družin?

Zadeva je totalno večplastna.
Danes je znano, da imajo židje velik vpliv na globalne finančne tokove, svetovno politiko, v veliki meri pa tudi na prostitucijo in trgovanje z drogo. Zanimivo pa je še nekaj – v Talmudu – knjigi židovskih zakonov, ki jo je formiralo 2500 rabinov, izhajala pa naj bi iz ustnega izročila Mojzesa, najdemo med drugim tudi tile dve misli:
– Bog je ukazal, da lahko nežidu posodiš denar le ob oderuških obrestih. Na ta način jim ne pomagaš, ampak jim škodiš.
– Do nežidov je dovoljena uporaba vseh laži.
Kaj misliš, je slučajno, da se svet utaplja v dolgovih?

Pred časom sem gledal igran dokumentarec o drugi svetovni vojni in iz pogovora dveh nemških oficirjev razbral, da je bilo v času pred drugo svetovno vojno isto. Tega, kar so počeli Nemci seveda ne odobravam, a dejstvo je, da je šlo za nekakšno reakcijo in da se niso spravili na Žide brez veze.

Cca polovico Židov, ki so umrli v koncentracijskih taboriščih, je bilo globoko religioznih. Ves čas so molili, pa se ni zgodilo nič. Slej ko prej so jih pobili. To kaže na dejstvo, da mora energijskemu delovanju pogostokrat slediti tudi fizična akcija, drugače ni nič. Če bi se namreč pravočasno organizirali in organizirano uprli, bi bil tok II svetovne vojne drugačen.

Ker pa se to ni zgodilo, je bila takrat za posameznika edina “rešitev” beg.

Lepo je če deliš

<ul class=”the_champ_sharing_ul”>
<li class=”theChampSharingRound”><i style=”width:26px;height:26px;border-radius:999px;” alt=”Facebook” title=”Facebook” class=”theChampSharing theChampFacebookBackground” onclick=”theChampPopup("https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=http%3A%2F%2Fforum.duhovnost.eu%2Fforum%2Fodgovori%2F62346%2F&quot;)”><ss style=”display:block;border-radius:999px;” class=”theChampSharingSvg theChampFacebookSvg”></ss></i>
<li class=”theChampSharingRound”><i style=”width:26px;height:26px;border-radius:999px;” alt=”Twitter” title=”Twitter” class=”theChampSharing theChampTwitterBackground” onclick=”theChampPopup("http://twitter.com/intent/tweet?text=&url=https://forum.duhovnost.eu/forum/odgovori/62346/&quot;)”><ss style=”display:block;border-radius:999px;” class=”theChampSharingSvg theChampTwitterSvg”></ss></i>
<li class=”theChampSharingRound”><i style=”width:26px;height:26px;border-radius:999px;” alt=”Google plus” title=”Google plus” class=”theChampSharing theChampGoogleplusBackground” onclick=”theChampPopup("https://plus.google.com/share?url=https://forum.duhovnost.eu/forum/odgovori/62346/&quot;)”><ss style=”display:block;border-radius:999px;” class=”theChampSharingSvg theChampGoogleplusSvg”></ss></i>
<li class=”theChampSharingRound”><i style=”width:26px;height:26px;border-radius:999px;” alt=”Email” title=”Email” class=”theChampSharing theChampEmailBackground” onclick=”window.location.href = ‘mailto:?subject=’ + decodeURIComponent(” ).replace(‘&’, ‘%26’) + ‘&body=’ + decodeURIComponent(‘https://forum.duhovnost.eu/forum/odgovori/62346/&#8217; )”><ss style=”display:block” class=”theChampSharingSvg theChampEmailSvg”></ss></i>

Nisem dobro razumel kaj si razbral iz pogovora dveh nemških oficirjev. Najbrž, da je pred vojno bila velika zadolženost, podobno kot danes. Se spomniš filma Kačje jajce? Praviš, da podobno kot danes. In da so s tem, ter s prostitucijo in trgovino z mamili močno povezani židi.
To bi pomenilo, da so za velike probleme sveta krivi židi? Vsi smo po malem krivi, eni manj, drugi več. Ampak jaz židov ne vidim na vrhu krivcev, kar se financ, prostitucije in mamil tiče. To je najbrž preveč na počez ocena. In tudi je nevarno takšno iskanje krivcev. Kot je bilo nevarno takrat pred drugo s.v..
Da so se slabo organizirali, to mi tudi ne sede ravno. Kakšne možnosti pa so imeli proti taki sili? In proti raznim paktiranjem z nacizmom. Rusi, Vatikan itd..
A je njihova molitev imela efekt ali ne? Vprašanje. Nemci so vojno izgubili, na koncu je dobro zmagalo.

Talmuda ne poznam in kaj tam piše, ti verjamem. Ampak tudi Prabhupada v komentarju Gite piše, da je kasti trgovcev dovoljeno goljufati pri trgovanju. Pa to najbrž ne pomeni, da si zaslužijo kake posebne obdelave. Nihče si prav z ničemer ne zasluži tega, kar so doživeli židi.
Če ne bi bilo njih, bi kasiral nekdo drug. Sicer pa je tudi mnogo naših rojakov končalo človeka nevreden konec. Če nebi bilo židov, bi jih morda še mnogo več.
Stvar je res večplastna.

Lepo je če deliš