Odgovori na: What are you made of ? Iz česa si narejen/a ?

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast What are you made of ? Iz česa si narejen/a ? Odgovori na: What are you made of ? Iz česa si narejen/a ?

#62278
strelka
Participant

Jaz pa gledam na te zadeve malo drugače —( morda tudi zaradi tega , ker ne poznam toliko duhovne literature, pa ezoterike pa kvantne psihologije , in še in še …)

Beg , boj , napad….

Ko se človek nahaja v  konfliktni situaciji se v človeku sproži hormon , ki se mu reče adrenalin ….ta sproži mehanizem bom bežal ,( nevarnost) s tem zaščitil sam sebe in preživel.

V drugi situaciji se bom bojeval , bom napadel, ubil ( samoobramba) da bom preživel .. .

In če pogledam sedaj še na um- inteligenco , nam ta povede kaj bom počel:  bom.bežal ali se bojeval , da bom rešen ;)

Tako da um pride še kako prav, saj uravnoteža naše instinkte …se odloča tudi preračunava..vse za to da preživita oba.

V današnjem času pa je zadeva malo drugačna …bi bežal pa ne moreš , bi se bojeval pa ne moreš . Um ti pravi daj …po drugi pravi ne moreš ker ….in v nas se ustvarjajo napetosti , stres..posledično lahko tudi bolezen. ( Teh napetosti je enostavno preveč).

Skratka prava zmešnjava ;)

Torej ni kriv naš um , tudi niso kriva naša čustva instinkti …ampak enostavno nimamo te naravne inteligence ampak umetno ustvarjeno inteligenco , ki nam je bila vsiljena;) lepo počasi in je postala »naša«

In to povzroča določene vzorce obnašanja …

In ja vsi smo tako podobni v obnašanju ( z niansami ampak v svojem bistvu pa tako podobni)…hja zakaj, če smo vsi unikatni vsi imamo svojo pot ….?

Smo iz mesa in krvi , kosti ….te kosti meso so narejeni iz celic ….te celice so še narejene iz manjših delcov ….in na koncu nam ostane samo še energija  B-)

 

 

Lepo je če deliš