Odgovori na: Nova Doba

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Nova Doba Odgovori na: Nova Doba

#62150
glas
Participant

Hvala za objavo. Zanimive stvari. Imam le pomislike glede brskanja po prejšnjih življenjih, če se to razkriva. Ali ni to poseganje v svobodno voljo posameznika? V 3. gostoti je ob vsaki inkarnaciji pozaba, da bi se v izkušnjah življenja naučili lekcij. Kakšen smisel imajo lekcije, če plonkamo?

Lahko se odločiš, da je stanje v katerega si se pojavil popolno in potem je seveda vsakršno poseganje v “karkoli več” lahko neetično poseganje v svobodno voljo ali višjo voljo ali kaj takega..  Lahko pa tudi dojemaš drugače, da je celotna matrica v katero si vstopil, le sistem omejevanje svobodne volje in ko to omejevanje presežeš postajaš svobodnejši, dobivaš vpoglede tudi v prejšnja življenja (če to rabiš) in še marsikatere druge dostope si tako odpreš..

Zamisli si da bi imel spomin le en dan (nato pa izbris in zopet znova)!  Vsak dan ko bi se zbudil bi živel od znova in znova..  Za nekatere bi to bil blagoslov, za nekatere pa ovira ali zaviranje v razvoju..  V enem dnevu lahko prideš le določeno razdaljo, nato pa se vrneš zopet na začetek. Če imaš zadano nalogo, da želiš odživeti en dan najbolj popolno, je to kar dobra varianta in pravilna izbira, ampak ko si vse verzije dneva že odživel, pa počasi začneš odstirati tančico samopozabe in začneš vstopati v širšo sliko realnosti in ti ta samoomejevanje ni več potrebno.

Je pa res, da je nekaj kar ti lahko na neki točki življenja škodi, ti lahko na drugi točki pa koristi, zato pač slediti temu kar te trenutno privlači – to pa večinoma tako vsak že počne,..

Če nisi obseden z prejšnjimi življenji in se ti tu in tam kaj pojavi, ti to ponavadi zelo koristi, saj če se nekaj pojavi se pojavi zato, da ti razjasni nekaj v tem življenju in ti pomaga naprej..  Če prejšnja življenja postanejo obsesija, potem pa se zatakneš na eni točki in se več ne premikaš, saj pozabljaš na življenje tukaj in zdaj..

 

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”