Odgovori na: duševne bolezni

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina duševne bolezni Odgovori na: duševne bolezni

#62083
tadej pretner
Moderator

Kje sem nevem kaj naj vsaki dan sluzba domov kot restart ,kot v enem filmu, ko zivi v resncnostni sovu.

Kar se tiče občutka robotiziranosti, nisi edini; to je splošen trend “razvoja” družbe https://www.youtube.com/watch?v=MgNkJfTfHa4

Pogosto se mi vsiljujejo slabe misli ki niso moje. Saj vem, da moral slediti lastnim ciljem .Ampak a mislim da jih nimam

Pobezal si v osir. Stvar je zelo kompleksna. vpliv družbe pa na sila veliko ljudi takšen, da niti ciljev nimajo svojih, ampak so vsiljeni s strani družbe. Tega se večina ne zaveda.
Kar se tiče občuutka, da misli niso tvoje, gre lahko za dve stvari:
– prisotnost entitete v avričnem polju (imamo temo o entitetah)
– razcepljena osebnost oziroma veliki odmiki med posameznimi segmenti jaza. Razdvojenost, v skrajnih slučajih se iz tega lahko razvije celo motnja dvojne osebnosti.

Rad bi se siser naucil igrati kitaro Ampak ziher se nebi moral naucit .Sem brez samozavesti in vse se mi jebe ker vse v kurcu. In se en kup drugih problemov. In en kup strahov imam strah pred ne uspehom strah me je zivljenja milslim ,da neznam

Obstaja konstruktivni in nekonstruktivni “jebe se mi”.
– Konstruktivni: ko se zavedaš sebe, svojih hotenj in ciljev in se ne sekiraš, če ti kaj kdaj spodleti, če si od drugih narobe razumljen ipd.
– Nekonstruktivni “jebe se mi” pa je ponavadi fraza, ki nas drži v pasivnosti in v biti sploh ni resnična. Že to, da si se oglasil tule je znak, da se ti v resnici ne jebe.

Tvoj bistveni problem je, da nimaš energije. Kdor je nima, se oklepa le znanih stvari, ne glede na to, kakšne so. Pri pomanjkanju energije pa je omejen tudi okvir razmišljanja, strahovi pa so logična posledica. Veliko je načinov, kako te stvari prevladati, niso pa lahki; vsak način, ki vodi v spremembo, “napada” strukturo tvojega ega, ki sicer je kakršna je, a “želi preživeti”. Zato boš imel pri delu ogromno odporov (ah, saj to ne deluje; sedajle sem v stresnem obdobju, z vajami začnem, ko mine; ipd.)
Pri postopkih “vračanja energije” je bistveno dihanje. Nauči se dihati počasi, globoko, s trebuhom. To vodi k osebnostni stabilnosti. Lahko se lotiš hara vaj, povezanega dihanja ali česa podobnega. Celosten program osebnostne spremembe najdeš v moji knjigi Integrirana osebnost – imajo jo v vseh večjih knjižnicah. Prvi del je teoretičen, v drugem delu pa je praktičen program vaj, ki vodijo v osebnostno spremembo. Če je v tvojem kraju možnost vadbe katere od oblike qi gonga, bi ti seveda to tudi koristilo.

Lepo je če deliš