Odgovori na: Obraba hrustanca

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Obraba hrustanca Odgovori na: Obraba hrustanca

#62065
tadej pretner
Moderator

Imam začetek obrabe hrustanca na kolenih. Ali se da tovrstno težavo ozdraviti s pomočjo bioenergije?

Včasih v to nisem verjel, a sem ravno sam primer, da je to mogoče. Včasih sem se precej ukvarjal s težkimi športi (dviganje uteži), nikoli pa se mi ni ljubilo ogrevati. V kombinaciji z napačnim teniškim servisom, se mi je tako obrabil hrustanec v ramenu desne roke, da je v nekatere položaje nisem mogel niti dvigniti brez bolečin, nisem pa mogel z desnico recimo niti s penzlom beliti stanovanja. KO sem začel izvajati vaje zhan zhuanga (prvi dve poziciji), se je moja rama v enem letu za 70% “popravila”. Prva pozicija zhan zhuanga ima pozicijo akumulacije, druga pa distribucije energije. Zhan zhuanga že kako leto in pol ne izvajam več, verjamem pa, da se da s tem sklepni hrustanec povsem obnoviti, zlasti če vnašaš v telo dovolj silicija (veliko ga je v pivu, čaju iz njivske preslice, vibracijsko pa ga dobiš iz eliksirja iz kamene strele. Btw – nekje na forumu imamo temo o zhan zhuangu. Precej manjše pa so možnosti, da se ti obnovi hrustanec, če le hodiš k bioenergetiku, ne glede na to h kateremu …

Ali se hrustanec lahko sam obnovi, ko se odstrani blokada ali vzrok, zaradi katere je prišlo do obrabe?

Takšno gledanje zna biti naivno. Vse naše psihološke kvalitete in slabosti, so “zapisane v telesu”. Indijci recimo poznajo vata, pitta in kakpha konstitucijski tip in njihove kombinacije. Glede na fizično konstitucijo, njene kvalitete in slabosti, znajo ugotoviti psihološki profil človeka. Dobri astrologi pa recimo znajo fizične in psihične slabosti ugotoviti na osnovi trenutka in kraja rojstva. Btw – probleme s koleni imajo največkratr kozorogi.
Res je, da imaš precej manj možnosti, da dobiš raka, če se znaš izkopati iz arhetipa žrtve, res je tudi, da imaš precej več šans, da dobiš katero od srčnih bolezni, če te mučijo občutki krivde, za večino pa je naivno misliti, da lahko tako spremenimo svoj psihološki profil, da bo posledično izginila hiba, kakršna je obraba hrustanca; po tej poti to uspe le redkim.

Lepo je če deliš