Odgovori na: Kako ohraniti zdravje in vitalnost

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Kako ohraniti zdravje in vitalnost Odgovori na: Kako ohraniti zdravje in vitalnost

#62016
tadej pretner
Moderator

Prosim vas za nasvete oz predloge, ki bi mi lahko pomagali.
– nespečnost (zbujam se okoli 2 ali 3 ure ponoči in ne morem več zaspat, spat hodim večinoma med 22. – 22.30)

Od 1.00 do 3.00 je aktiven meridian jeter. Prebujanje v tem obdobju kaže na težave z jetri. Jetra so prvi čustveni filter v naši vsakodnevnih reakcijah s pojavnim svetom, na njegovo delovanje pa vplivajo predvsem čustva, ki jih zadržimo, ne izrazimo – zamere, jeza, notranji konflikti, ki se odražajo kot neodločnost, kot tudi kup načrtovanj brez akcije. Ventil, da se te napetosti sproščajo »iz jeter«, je običajno kritiziranje. Od zdravilnih zelišč jetra podpira pegasti badelj, od okusov pa kisel okus.

– bolečine v križu in vratnem delu 24 ur na dan (spondiloliloza, skolioza, degeneracija diskusa, osteohondroza, utesnjena hrbtenjača)
– pogosto brez energije, volje, hitro utrujena, slaba koncentracija, nič me ne veseli

Kitajci poznajo t.i. »vplivni krog organov«, iz katerega vidimo, kateri organ podpira drugega in kako so med seboj soodvisni. Jetra recimo podpirajo srce, samim jetrom pa nudijo energijsko podporo ledvice. Bolečine v križu kažejo na oslabelo funkcijo ledvic, zaradi katere so šibka tudi jetra. Bolečine v križu v kombinaciji z brezvolnostjo kažejo na pomanjkanje ledvičnega janga. Toplo priporočam tole, povsem naravno kitajsko zeliščno zdravilo: http://www.activeherb.com/yanvive/

– nič ni tako, kot bi želela, zato sem nesrečna, nezadovoljna in trpim (brez otrok, službe, stanovanja)

Osnovni problem je pomanjkanje energije, ki se troši v tuhtanjih, nezadovoljstvu, analiziranju … Za začetek začnite dihati globje in s trebuhom.

– oči me pečejo od jutra do večera

V kontekstu kitajske medicine se vsak polni organ »odpira« skozi »svojo odprtino«. Odprtina jeter so oči. Oči vas torej pečejo zaradi težav z jetri.

– srce mi občasno zelo hitro bije (epizoda PSVT, tahikardija z ozkimi QRS kompleksi s frekvenco 132/min, traja tudi eno uro)

Že zgoraj sem napisal, da jetra energijsko podpirajo srce. Če so slaba, je slaba podpora in pride do težav s srcem. Pospešen utrip kaže na pomanjkanje krvi v srcu, za kar so odgovorna jetra.

– Napenjanje, vetrovi, zaprtost, bolečine v trebuhu, spahovanje že ko spijem vodo, slaba prebava

Treba je najti hrano, ki vas čim manj obremenjuje. Smrdeči prdci kažejo na slabo prebavo/presnovo beljakovin. Če torej prdci smrdijo, zmanjšajte vnos beljakovin. Nesmrdeči prdci pa kažejo na slabo prebavo/presnovo ogljikovih hidratov. To je pravzaprav še bolj nevarno in zelooooooooooooooo obremenjuje jetra. Pri nepopolni prebavi/presnovi ogljikovih hidratov se namreč tvorijo alkoholi in etri, ki lahko povzročijo celo cirozo jetre, pa čeprav človek alkohola niti ne poskusi. Če se dogaja to, iz prehrane izločite predvsem kruh in testenine. Treba je vedeti, da je 70% imunskih celic v črevesju. Če boste uredila situacijo v črevesju, bo vaš imunski sistem avtomatično bistveno boljši.

– Bolijo me ledvica in nad njimi 24/7 skozi cel dan

Da vam ledvica ne delujejo o.k., sva že ugotovila. Veliko pijte, ledvica pa vam bodo hvaležna, če jih boste počastila z nesladkanim čajem iz zlate rozge (ravno sedaj raste, polni travniki so jo). Pa tudi njivske preslice.

– Jezik lisast, letos tudi temno rjav oz črne barve

Na jeziku se odraža delovanje srca. Predvidevam, da jezik ni bil črn, ampak temno vijoličen. To je znak, za upočasnjen pretok/zastoj krvi. Spremni simptom so pogostokrat tudi točkaste krvavitve v sluznici. To kaže na pomanjkanje srčnega janga. Nevarno! V prihodnosti možen tudi infarkt.
Ključ težav s srcem je v jetrih. Srce sicer spodbuja grenak okus. Če vse skupaj spremlja tudi visok pritisk, je prava stvar tole: https://www.activeherb.com/jiangya/
Pa še nekaj – ne vzemite sicer vsega, kar napišem zdravo za gotovo, saj pišem le načelno, glede na simptome. Ampak tisti vijolični jezik bi lahko pomenil tudi vnetje ožilja, zaradi česar se na stene žil nabira holesterol in ovira pretok krvi (pri tem je vsebnost holesterola v krvi pogostokrat celo manjša od normale). Za vnete žile pomaga čaj iz rmana in pripravek, ki ga naredite iz česna, limone in vode (opcija namesto vode je tudi med). Recept za pripravo boste zlahka našla na internetu – v iskalnik pač vpišite vneto ožilje ali kaj podobnega.

– nekaj mesecev me boli tudi desna noga na področju prepone in čez zadnji del nog, do kolena, piščalke in stopala, bolečine so včasih kot krč, da ne morem niti zaspat)

Lahko sta splošno slabo delovanje glavnih organov in slab imunski sistem privedla do določenih sprememb v živčevju, ki se odraža v opisanih težavah, možno pa je tudi slabo delovanje kakšnega meridiana – najbolj mi je sumljiv meridian mehurja. Mehur deluje »v paru« z ledvicami (vsak polni organ deluje v paru z enim od votlih) in glede na slabost ledvic, bi res lahko bil meridian mehurja.

že odkar vem, delam na sebi, pa se mi zdi da se nič ne premakne (duhovnost, alternativa, knjige, predavanja). Nič ni tako kot bi želela. Ne odkrijem vzroka, ki mi ne pusti da bi živela, namesti da životarim.

Vesolje je koncipirano tako, da se stvari ne dogajajo ločeno druga od druge. Že v človekovi fizični konstituciji so »zapisane« njegove fizične in psihološke kvalitete in slabosti, zato je iskanje vzroka recimo v »nekem dogodku«, magari iz prejšnjega življenja, zame absurdno in je zato običajno Sizifovo delo. Z analiziranjem obremenjujete jetra. Znebite se napetosti, ki jih je vaš sistem poln – recimo s povezanim dihanjem, tehniko TRE (tresenje) ipd. Zgolj od poslušanja predavanj, branja knjig ipd. ni v smislu zdravja še nihče nič profitiral. To ni delo na sebi!

Ne vem kaj je moje poslanstvo v tem življenju? Zacela sem se spraševat ali je to karma, ali prejsnje zivljenje ali iz otroštva ali….??

Saj ne morete vedeti, če ste polna konceptov. Do svojega bistva in s tem čutenja, kaj je tisto pravo, pa se pride prek zgoraj omenjenih tehnik.

Lepo je če deliš