Odgovori na: Vera gore premika

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Vera gore premika Odgovori na: Vera gore premika

#61980
snowcat :)
Participant

Razmišljanje v slogu ,,nič mi ne manjka, ali pač ne vem, da mi kaj manjka,, je stanje bitja BREZ INTERAKCIJE, torej se giblje v ,,vodah,, brez valov. To je pač rutina ali drugače povedano delovanje v avtopilotu s odsotnim pilotom v kabini. Osnova tega stanja je ODSOTNOST SPREMEMBE. To je tisti ,,mir,, o katerem folk govori – jaz si samo želim imeti mir. Dejansko pa govorijo o ODSOTNOSTI nihanj. Posledično ,,peljejo žejnega čes vodo,, ali ,,enooki kralj pelje armado slepih,,

V današnji dobi modernega new age je bolj ,,zaskrbljujoče,, dejstvo, da veliko ljudi meditira in dejansko samo sedijo v tišini, brez motenj in s zaprtimi očmi mirujejo. Razlika med avtopilotom (spanec s odprtimi očmi) in moderne meditacije (budnost s zaprtimi očmi) je ničla. Kadar se pa pojavi kakšna ,,motnja,, pri meditaciji, pač zamenjajo meditacijo in evo romanje od tečaja do tečaja je na svetu…. Osnova pa je izogibanje se nihanjem, spremembi. Želja po ,,miru,,.

Hm, emocije. Občutek notranjega zadovoljstva, ki ni pogojen s zunanjo situacijo…..hm, osnovni vzgibi v človeku, ki so posledica interakcije s zunanjim svetom, so ,,beg_napad_zamrznitev,, Če ni potrebe po teh vzgibih še ne pomeni, da je vse ok. Možnosti je več. Ena, ki je najbolj razburljiva je, da človek je že MRTEV. Druga, da ,,NE ZAZNA realnosti,, tako, da ni na ki se odzivati. Tretja, da je v mirovanju, tako, da ne povzroča ,,valov,, itd. ….Pustmo stat ,,prebujene,, posameznike.

Ena pa je fascinantna in to je SPONTANOST. Za moje pojme, to je neka varianta, ki prihaja iz sodelovanja avtopilota in opazovalca, ki je buden. Da človek je lahko spontan, pa mora stopiti iz smrdutih, ampak mirnih voda v frišne, ampak tekoče vode. Odgovor je v beseda SMRDUT in FRIŠEN. To ni samo v nosu, ampak tudi v zavedanju ali opažanju, da se PONAVLJANJO situacije.

Tako, da če si človek odgovori na vprašanje ,,ali sem zadovoljen zdaj in tukaj,,

  • s DA, ali ne ve kaj sploh pomeni beseda zadovoljen ali je dejansko zadovoljen in če bi ga vprašali ,,kako to ?,, bo verjetno odgovoril ,,hm, če pomislim, dejansko ne vem,,
  • s NE, zato ker ali nekaj mu teži v preteklosti ali ni še dosegel tisto v prihodnosti, v glavnem ne razume besedam zdaj in tukaj.

In smo zopet na besedah s katerimi sem mislila začet in sem si ,,zakomlicirala,, Besede pa so ,,ignorance is bliss,, in vzemite/pustite, kakor želite.

snowcat

Lepo je če deliš