Odgovori na: NLP -ji

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast NLP -ji Odgovori na: NLP -ji

#61958
glas
Participant

Rusi ujeli signal, ki naj bi dokazoval, da nismo sami v vesolju

 

Skoraj leto dni so uspeli ruski znanstveniki skrivati informacijo, da je njihov teleskop ujel močan signal, ki naj bi ga v naš solarni sistem poslala razvita civilizacija. Konec septembra naj bi o njihovem odkritju razpravljali mednarodni znanstveniki, ki že razmišljajo, da bi svoje teleskope usmerili proti zvezdi HD 164595, od koder naj bi prišel signal.

Ruski teleskop Ratan-600 je v vesolju zaznal razmeroma močan signal, ki bi lahko potrdil domneve, da v vesolju vendarle nismo sami. Astronomi kalifornijskega inštituta za nezemeljska bitja (SETI) si vse od dokritja signala prizadevajo ujeti nov signal, zato svoje naprave usmerjajo proti zvezdi, ki je od našega planeta oddaljena 94 svetlobnih let.

Zvezda z oznako HD 164595 velja po mnenju priznanega italijanskega astronoma Claudia Macconeja zelo verjetna kandidatka za obstoj nezemeljskih bitij. “Signal z zvezde HD 164595 je zelo zanimiv in skrivnosten, saj prihaja z zvezde, ki je močno podobna našemu Soncu. Če je signal nastal umetno, je njegova moč dovolj velika, da ni dvoma, da ga je ustvarila civilizacija, ki ima zmožnosti celo večje od človeštva,” pravi ameriški astronomDouglas Vakoch, ki se že vrsto let ukvarja z iskanjem življenja v vesolju.

Smo končno dobili prvi zanesljiv dokaz, da vendarle nismo sami v vesolju? (Foto: Thinkstock)

Zvezda HD 164595 leži v ozvezdju Herkul. Planet naj bi bil velikosti Neptuna, eno leto pa naj bi trajalo 40 zemeljskih dni. Ruski teleskop, s katerim upravlja ruska znanstvena akademija, naj bi signal zaznal že lansko leto, a so uspeli informacijo prikriti javnosti.

Seth Shostak, astronom na inštitutu Seti, je dejal, da je težko razumeti, zakaj bi nekdo želel v naš solarni sistem poslati tako močan signal. “Ta solarni sistem je tako zelo oddaljen od nas, da je zelo neverjetno, da so ujeli kakšen naš signal, ki bi jim potrdil, da je v vesolju tudi naša civilizacija,” razmišlja Shostak.

Maccone, ki predava na univerzi v Turinu, se je decembra lani udeležil sestanka znanstvenikov, ki so posneli signal iz vesolja. Ugotovitve s sestanka je posredoval piscu znanstvenih in znanstvenofantastičnih knjig Paulu Gilsterju, ki je slednje objavil na svojem blogu. Maccone predvideva, da so Rusi našli nekaj, kar si zasluži svetovno pozornost. Maccone bo ugotovitve predstavil na sestanku mednarodne akademije za astronavtiko, ki se bo odvijala 27. septembra letos. Kot poroča Guardian, naj bi na sestanku znanstveniki določili redno spremljanje zvezde HD 164595.

Ruski znanstveniki so lansko leto ujeli močan signal iz vesolja. (Foto: Thinkstock)

 

V svoji predstavitvi je Maccone zapisal, da moč signala ni nerealistična za civilizacijo tipa 1, poroča Guardian. Tip 1 označuje civilizacijo, ki je po razvoju najmanj na nivoju človeške civilizacije. Podrobne analize bodo pokazale, ali je signal delo nezemeljske civilizacije ali gre zgolj za še enega od ujetih šumov v vesolju.

Signala znanstveniki vse od lanskega leta sicer še niso ponovno zaznali, zato upajo, da ga bodo s pomočjo drugih teleskopov, ki bodo usmerjeni v zvezdo HD 164595, vendarle ponovno ujeli.

 

vir: http://www.24ur.com/novice/znanost-in-tehnologija/rusi-ujeli-signal-ki-naj-bi-dokazoval-da-nismo-sami-v-vesolju.html

 

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”