Odgovori na: duševne bolezni

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina duševne bolezni Odgovori na: duševne bolezni

#61925
tadej pretner
Moderator

Eno vprašanje še…. zanima me, kaj se zgodi s katerimkoli od obstoječih teles (eterično, astralno….) ponoči?
Predvidevam, da se nekaj zgodi, ker se sama zbudim z občutkom, kot bi se kot nekakšna elastika napeta energija čez moje celo telo ”odtrgala” v prvi čakri in se potem kot harmonika vsa zgostila v moji glavi….če si lahko predstavljaš.

Dogaja se marsikaj, to pa je odvisno predvsem od tega, v kateri fazi spanja smo.

Nekaj zanimivih stvari:
– Ko dosežemo REM fazo spanja, je satralno telo v funkciji vozila duše in oba zapustita fizično telo. Medtem, ko sta zunaj, se telo intenzivno poveže z energijo zemlje in se obnavlja. V tej fazi potekajo intenzivni energijski procesi tudi v eteričnem telesu.

– Druga stvar pa je povezana s pretokom energije med spanjem po šušumni (kanal Chong Mai). Povezuje možgane in presredek. Chi je v njem najmočnejši okoli polnoči. Ponoči, ko spimo, fizično telo pa je sproščeno, za ohranjanje telesnih funkcij ne rabi veliko chija. Zato obilno kroži po hrbtenjači, kar hrani možgane in spolne organe. Produkcija hormonov epifize, hipofize, nadledvične žleze in mod/jajčnikov se zato ponoči poveča.Proti jutru se chi centralizira v spodnjem delu, kar se pri moških odraža z jutranjo erekcijo), ti pa recimo to občutiš tako, kot si opisala. Ko se dokončno zbudiš, pa se energija razporedi tako, kot je vajena – pri večini se dvigne proti glavi, namesto da bi bila v trebuhu ;o

Lepo je če deliš