Odgovori na: duševne bolezni

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina duševne bolezni Odgovori na: duševne bolezni

#61919
tadej pretner
Moderator

Živjo Tadej,
najbrž je kje že kaj napisano, vseeno me zanima razlaga shizofrenije v okviru tvojega znanja- na ‘energijskem’ nivoju,
kako do nje pride-malo bolj konkretno če lahko razložiš…., kako jo razlikuješ od drugih psihoz, zdravljenje, ali imaš izkušnje-poznaš koga, ki se je uspešno zdravil, skratka vse kar veš….
Zanima me, če je lahko povezana z entitetami…
Najbrž mora priti do močnega ”kratkega stika” da se čisto poruši in zmede delovanje nevrotransmitorjev…. Ampak kaj je tisti čisto prvi in temeljni vzrok….

V okvirih uradne medicine vzroki shizofrenije po mojem niso znani, v energijskem smislu pa je za shizofrenike značilna slaba struktura prve čakre. Ta čakra nas sicer usmerja na materialni svet, če ima slabo strukturo, pa se lahko hitro začne cirkus oziroma energijski vpadi iz drugih svetov, ki jih shizofrenik običajno zazna kot “glasove”. Za shizofrenike je značilno tudi to, da prihaja pri njih do delnega razpada astralnega telesa (normalno začne astralno telo razpadati šele po smrti). Ob tem se “osamosvojijo” nekatera bolečinska telesa in začnejo v sistemu shizofrenika delovati kot entitete. Zanimivo je, da entitete ne prenašajo električne energije, zato so včasih menili, da se da shizofrenijo uspešno zdraviti z elektro šoki. Ob elektro šoku je entiteta, ki je recimo ključno vplivala na shizofrenikovo vedenje zapustila sistem in kratkoročno je bilo vidno izboljšanje stanja, vendar pa astralno telo razpada naprej in “proizvaja” nove entitete.
Sicer ne vem, a predvidevam, da imajo shizofreniki tudi slabo eterično telo. Moč eteričnega telesa je odvisna od povezave z energijo zemlje in delovanjem vranice, zato predvidevam tudi to, da imajo shizofreniki med drugim tudi motnje v delovanju vranice.
Neposrednih izkušenj s shizofrenijo nimam, saj konec koncev nikoli nisem deloval kot terapevt, glede na povedano o shizofreniji kot taki, pa seveda imam nekaj idej, kako se je lotiti.

Lepo je če deliš