Odgovori na: Ascension

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Ascension Odgovori na: Ascension

#61894
glas
Participant

Zavestnost – ZAVEST

Ko v sebi začutiš kvaliteto zavesti, jo lahko nato kot kvaliteto ohranjaš živo v vsakdanjosti in postaneš/postajaš zavestnen človek,..  Potem lahko za sebe rečeš tudi, jaz pa sem res zavesten/na..  Ampak ko to izrečeš (na način da to ni laž), potem tvoja zavest dejansko sliši osebnost, kako govori o zavesti..  In zavest tako postane priča tej osebnosti, ki se je razgovorila celo o zavesti..

To je sicer namensko poigravanje z procesom samim, saj že samo poigravanje lahko daje večjo širino dojetja, kaj to sploh je zavest/zavestnost..

Da je zavest priča dejanjem osebnosti, tudi ko se ta bohoti da je zavestna, je lahko skoraj vsakemu jasno, da je ena od kvalitet zavesti opazovanje/izkušanje/biti nema priča..

Tako da razvijanje opazovalca v sebi je vsekakor prvi korak k “biti zavesten”..   Ko se vsak trenutek poskušaš zavedati vsega kar počneš, vsakega premika svojih misli, ko se kot Zavest zavedaš tudi misleca v sebi, ki včasih tudi premleva te misli ki jih ima na voljo ali ko mislec v tebi začne premlevati tudi o samem konceptu zavesti, takrat si na dobri poti postati zavesten/na ali biti Zavest kadarkoli kjerkoli..

Če zavestno treniraš zavestnost, boš ugotovil/a, da ti ponekod to gre dobro od rok, ponekod pa biti zavesten nečesa, kot da ti je to tam zelo naporno ali čisto odveč..  In to je delno zato, ker užitki ki jih pozna osebnost se dajo izkušati le skozi nezavestnost in le tam se da izkušati tudi trpljenje..   Tako da če si vztrajen/a in zavestnost vsiliš tudi tja, kjer obstaja to nezavestno “uživanje”, potem začneš razblinjati tudi svojo trenutno realnost in to te najprej lahko zmede, saj izgubiš poznano, kasneje pa spoznaš realnosti, za katere ne bi verjel/a da obstajajo pa tudi če bi prebral/a o njih v kaki “sveti knjigi”..    Zato na tej točki vsekakor velja tudi nasvet, delaj tudi to z občutkom, da se um in telo lahko prilagaja temu vnašanju zavestnosti, vnašanju večjega dotoka svetlobe v sistem in da s preveliko hitrostjo ne razblineš in samouničiš kaj od omenjenega.  Če te kdaj proces vseeno intenzivno vodi naprej, da se ti zelo hitro in intenzivno razblinjajo poznani konstrukti, se pri temu vsekakor srečuješ s strahovi vseh strahov, ki so tako upravičeni kot tudi iluzija..  Tukaj je potrebno tudi veliko zaupanja in sposobnosti prepustiti se inteligenci, ki te vodi v kak tak proces in to je vedno inteligenca, ki ti je iz ravni od koder to zaenkrat izkušaš še nespoznavna, kar pa ne pomeni da je kdaj v prihodnosti ne spoznaš še sam, torej na izkustveni način in ne le kot umski koncep ali v telovadbi predstav..   Ob takih intenzivnih procesih vstopanja Zavesti v telo, je fajn da se umakneš iz družbe, kolikor se le da in se premikaš le kolikor si takrat v sebi voden..   Vodijo te lahko tudi le osnovne potrebe po nekaj popiti, nekaj pojesti ali potreba po premikanju po hoji ipd..   Ko je ta intenzivnost procesa mimo in če se počutiš razblinjeno počasi poskusi narediti kako stvar, ki potrebuje normalno delujoči um in videl/a boš da se da.. Svojemu umu dajaj vedno večje naloge in tako se počasi vrneš/vračaš nazaj v “normalno” funkcioniranje, nazaj v družbo in v okolje..

Ker pa je zavestnost vsekakor proces, ki te vodi na poti razblinjanja iluzij, te pot zavestnosti slej ko prej pripelje do tega, da razblineš vse kar poznaš, tudi življenje samo..   Ampak ko vse razblineš tudi vse spoznaš in se kasneje lahko spuščaš kamorkoli in to “karkoli” nato živiš pristno in izvorno..  Prej si namreč bil le ujet “tam nekje”,..  in tam nekje, ti je to življenje bilo malo všeč, malo si ga pa sovražil, torej tam se življenja še ne Živi !

Zavestnost pa v življenje ne prinaša le kvaliteto opazovalca, ne prinaša le da si lahko nemi opazovalec vsemu, ne prinaša le večjih dotokov energije/svetlobe, zavestnost slej ko prej postane način življenja ali kvaliteta sama..  In ko si na tej poti že nek čas, začneš opazovati to zelo jasno.  Če se umikaš zavestnosti ali samemu sebi, potem kvaliteta življenja vsekakor upada, upada živost, upada smisel, upadajo sposobnosti in še marsikaj..  In da se zavestno usmerjati svoj življenjski tok, da kot oseba ostajaš na optimalnem zavestnem vnašanju božanskih sfer v telo..  In tisti dotok svetlobe v telo, ki se v začetku procesa pojavlja tu in tam postane stalen in ga lahko začneš opazovati tudi z “fizičnimi” očmi, saj so barve, ki jih gledaš drugačne, bolj žive, realnost okolice je bolj “migljajoča” in skrivnosti so ti jasne, preden se po njih uspeš sploh vprašati, torej si v konstantnem stanju vedenja..  Vedenja o vsemu, torej o sebi, o drugih, o naravi, o vesolju, o zapletenih konstruktih, ki sestavljajo podlago, na kateri je nastalo Vesolje in seveda vedenja o naravi Božanstva, ki je vseprisotno v vsem..    Tako da pri zavestnosti, ki se najprej začne pri stalnem opazovalcu, ta pot lahko vodi seveda zelo naprej…   …

ja in še dalje naprej,..  naprej ki pa ne potrebuje več opisa, saj so te izkušnje nato na voljo le tistemu ki gre to pot in jih izkusi/izkuša…

:yes:

 

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”