Odgovori na: Prezrti/podcenjeni minerali

Forum Duhovnost Forumi Kristali Prezrti/podcenjeni minerali Odgovori na: Prezrti/podcenjeni minerali

#61873
tadej pretner
Moderator

Sem tolk fasciniran z libijskim steklom, da podajajm opis še semle:

LIBIJSKO STEKLO
Amorfni SiO2 + Al2O3
Pogoste primesi: Al2O3, MgO, Na2O, K2O, CaO, FeO, TiO2, Ir
Trdota: 6
Gostota: 2,2 g/cm3
Element: Eter-ogenj
Druga imena: Libijski zlati tektit,

Libijsko steklo je zamegljene ali čiste zlatorumene barve, pri nekaterih primerkih zelenkastosive. Del strokovne in ezoterične literature ga obravnava kot vrsto tektita, vendar obstaja velika verjetnost, da ne gre za tektit. Njegov izvor pravzaprav ni znan. Tisti, ki menijo, da gre za tektit, ga povezujejo s kometom, ki naj bi padel v puščavo blizu meje med Libijo in Egiptom. Gre sicer za amorfno steklo, vendar precej različno od tektitov, tako da obstaja glede nastanka več teorij, recimo hidrotermalna. Od tektitov se razlikuje po:
– vsebnosti SiO2 – pri tektitih je ta vsebnost med 60 in 80%, pri libijskem steklu pa 95,5-99%;
– tališču, ki je pri 1713oC, tališče tektitov pa je pri cca 500oC nižji temperaturi;
– vsebuje znatno več vode kot tektiti;
– tektiti so pretežno aerodinamični, libijsko steklo pa ne;
– po površini je precej manj razjeden kot tektiti.

Izvor imena: Ime je dobil po državi, kjer so ga našli. Prvi ga je dokumentiral P.A.Clayton leta 1932, čeprav ni nobenega dvoma, da so ga poznale stare kulture tega področja.

Nahajališče: Regija Great Erg oziroma Great sand area na meji med Libijo in Egiptom.

Možnosti zamenjave: Pod tem imenom prodajajo tudi rumeno amorfno steklo, ki izhaja iz Avstralije, podoben pa mu je lahko tudi kamen, ki ga prodajajo pod trgovskim imenom limonin citrin.

Ponaredki: Ponaredki so redki, vendar pa so lahko takrat, ko so narejeni iz na površini nekoliko najedkanega rumenega stekla zelo prepričljivi.

Tradicionalna uporaba: V Starem Egiptu so ga nedvomno uporabljali svečeniki in faraoni, ni pa povsem jasno, kakšne moči so mu pripisovali. Nahaja se npr. v eni od pogrebnih Tutankamonovih ogrlic. Prevladuje mnenje, da so verjeli, da daje libijsko steklo umrlemu moč v posmrtnem življenju.

Uporaba danes: Seveda ne deluje vsak kamen na vsakogar enako, a osebno menim, da gre v energijskem smislu za najbolj fascinanten kamen. Njegova vibracija krepi t.i. srednji steber, ki ga lahko povezujemo tako s t.i. linijo hare, kot tudi z energijskim kanalom v hrbtenjači, ki mu Indijci pravijo Šušumna, Kitajci pa ren mai ali jen mo. Njegova vibracija, predvsem kadar se ji prepustimo v ustrezni meditaciji, pospešuje inkarnacijo svetlobnega telesa v sistem duša-avra-fizično telo, odpira čakre in centrira druga energijska središča v telesu (tan tieni), pri terapevtih pa krepi zdravilne sposobnosti, zlasti v tehnikah odprave entitet in jim tako dvigne vibracijo, da ne absorbirajo destruktivnih energij klientov. Ker je kamen linije hare, krepi energijske pretoke po celem telesu in kljub sončni barvi vzpostavlja tudi stik z energijo elementa zemlje, sposobnost praktične manifestacije, ki ni vezana na namere, generirane iz okolja, ampak na inspirativne namere naše duše. Vidci ga uporabljajo za krepitev jasnovidnosti, pogostokrat skupaj s hiastolitom.
Močno deluje na tretjo in četrto čakro. Če ga nosimo na tretji čakri, zelo hitro opazimo, da nas pomirja in nam daje občutek večje volje do življenja. Po dolgotrajnejši uporabi pa tretjo čakro okrepi na način, da jo varuje pred vzpostavljanjem energijskih vezi, preko katerih lahko drugi z nami manipulirajo oziroma nam jemali osebnostno moč, procese čustvovanja pa transferira iz druge čakre, kjer so odvisni od naših notranjih programov oprtih na to, kaj prepoznavamo kot dobro in prijetno oziroma slabo in neprijetno, na raven četrte čakre, na kateri smo sposobni brez pretresov sprejeti kakršne koli vibracije in dogodke. S tem nam pomaga izstopiti iz vnaprej začrtane karmične linije in se prepustiti toku življenja. V ta namen ga nekateri uporabljajo v kombinaciji z nuumitom. Priporočljivo je tudi da ga uporabljamo kot katalizator pri postopkih zbiranja energije v hari; tej energiji da tudi noto zelo visoke vibracije.
Na fizični ravni krepi predvsem organe, ki jih kontrolira tretja čakra – jetra, vranica, trebušna slinovka, želodec, vpliva pa tudi na obe črevesji in probleme z reproduktivnimi organi.
Za vse naštete lastnosti ga lahko uporabljamo tudi kot eliksir.
Programiramo ga vsem za osebno rast in splošno blaginjo. Manj primeren je za pridobitev dobrin, za katere imamo potrebo instalirano iz okolja.
Krepi energijo vseh kamnov druge, tretje in četrte čakre, kar pa se tiče črnih kamnov, je najbolj kompatibilen z apaškimi solzami.

Lepo je če deliš
1 uporabnik se je zahvalil avtorju.