Odgovori na: Prosim za nasvet in pomoč

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Prosim za nasvet in pomoč Odgovori na: Prosim za nasvet in pomoč

#61633
snowcat :)
Participant

Tomaž,

Cel vikend meljem (če se Ti je kovcalo   :yes: ) kako in kaj na Tvoj naslov in imam 3 zadeve, ki so v sklopu nasveta, ki ga je že dal Tadej. Torej zavest v telesu. Jaz pa dodam aktivno sproženje samozdravilnih procesov v organizmu.

VSAKIČ KADAR DELAŠ DELAJ KOT DA NE BI NIKOLI PREJ !

1/ položaj za spanje – izhaja iz Kranijosakralne terapije – kliče se Still Point – ciljem je aktivacija samozdravilnega proseca, v tem položaju lahko zaspiš ali ga ,,prekineš,, in se ložiš, tako kot Ti paše. Gre pa takole: zaprte oči, položaj mrtveca, ležiš na ravnem, brez polštarja, na hrbtu, roke cca 35-45kot od telesa (sprošča ramena, zgornji del prsnega koša, vrat), noge cca 35-45kot stegnjene (sprošča kolke, medenično dno, ledvični del). Stopala so sproščeno obrnjena navzven. Daš si minutko, da se naštelaš in potem obrneš <u>STOPALA NAZNOTER.</u> Torej stopala ,,visijo,, sproščeno navznoter, jasno, da to za sabo rahlo povleče celo nogo. To je ok. Zdaj glavna točka in to je, da imaš na sebi odejo, ta <u>ODEJA LEŽI ČES ŠPICE STOPAL. </u>S tem povzroča zelo rahel pritisk na špice. Tako, da odeja mora tikat špice stopal. Dlani so obrnjene navzgor. Notranji del komolca je obrnjen navzgor. Poleti kadar je vroče za crknit si lahko daš samo čes špice stopal eno brisačko  :yes: , samo da je rahel pritisk na špice. Tvoj fokus je pa na dihanju ali na gibanju trebuha ali na zraku ven-not iz v nos. Dihanje je popolnoma spontano in dovoliš, da se spreminja. Kontrolna točka je čeljust, morala bi popustit.

2/ hoja – aktivna meditacija – greš na sprehod (dejansko kadarkoli hodiš, tud med službo ali v trgovini, ….) – pogledaš cilj ali imaš namero cilja, oči naj gledajo horizontalno naprej (ne ves čas, ampak pretežno), <u>premikaš aktivno samo stopala</u>, dolžina koraka in tempo je čim bolj naravno brez naprezanja, ostali deli telesa so sproščeni. Prsti na rokah so sproščeni. Roke niso pod tvojo kontrolo, visijo ob telesu in se premikajo v skladu s mehaniko gibanja telesa ob hoji, kar same. Dovoli, da se to dogaja. Hrbtenica je zravnana, ne pa forsirano. Glava se sproščeno cinga na vrhu hrbtenice. Brada je rahlo zasukana noter na prsni koš. Torej ne gre brada pred tabo in ti za njo. Občutek je, da gledaš izpod obrvi. S tem se tudi sprošča vrat. Kadar pride do spremembe kota terena (hrib ali dol iz hriba) se spremenijo koti gibanja telesa, ti nič ne delaj, samo stopala premikaj naprej. Kasneje boš dobil občutek, da so dejansko kolena gonilo, kasneje pa da gib izhaja iz bokov in trebuha. To je posledica pretoka energije….  :yes: Dihanje je popolnoma spontano in dovoliš, da se spreminja. Kontrolna točka je občutek v prstih na rokah – pri tem tipu hoje, prsti ostajajo mehki in gibčni, ni tega zaostalega krvnega pretoka, ki pri aktivnem miganju s rokami naredi centrifuga giba, prsti postanejo polni krvi in napeti.

3/ krajšnice za sproščanje

  • Sproščanje obraza košček po koščku sprosti celotno telo
  • Sprostitev čeljusti sprosti vratni del in načeloma ublaži agresivnost mentalnih procesov (ta zadeva je zelo uporabna kjerkoli kadarkoli)
  • Fokus na gibanju trebuha pri dihanju
  • Ali fokus na zrak ven/noter v/iz nosa
  • Opazovanje/skeniranje telesa znoter kot da bi opazoval notranji del potapljaškega skafandra – pozorno in počasi, neosebno. Kar se meni pa zdi top je, da mentalnih procesov ne more človek sam ustaviti (če kdo trdi tako, laže), lahko pa se ne odzivaš/ne udeležuje/ne sodeluješ – torej opazuješ, to je vse. Lahko pa ustvariš pogoje, da se sam ustavi. Jaz tej ,,vaji,, rečem ,,miš, ki gleda mišjo luknjo,, in je iz knjige Edgar Toll The Power of Now. Sediš, zaprte oči, se sprostiš (pač da si ko mot) in potem pozorno gledaš temo za vekami, kot da bi gledal tv ekran, in čakaš na prvo idejo, ki se pojavi na tem ekranu. Pozorno, cel fokus je NA tem ekranu, čakaš PRVO zamisel. Si radoveden, katera bo.

To me resno zanima kako je šlo – to bi bila hvaležna za povratno info ;-)

Lepo je če deliš