Odgovori na: Energijski orgazem

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Energijski orgazem Odgovori na: Energijski orgazem

#61566
glas
Participant

“Taoisti pravijo, da brez čistega telesa in brez iskrene ljubezni ni seksa. Vsak odnos, ki mu manjkajo ti elementi, prinašajo probleme.  Spolna energija ali jing je hranilo za telo, um in duha.

Tao je super zadeva, žal pa je velik problem izrazoslovje oziroma različne šole, ki za iste stvari uporabljajo različne izraze. Vse je ql, dokler se držiš enega vira, ko jih kombiniraš, pa rata štala. V enih virih je prenatalni chi, iz katerega izhajajo vsi yin in yang procesi jing, v drugih juan chi. v enih virih je spolna energija ching, v enih pa očitni jing (Donko) Tudi sicer upora blalja Donko očitno različne vire kot jaz, saj sem opazil, da razlike tudi pri glasovih organov (meditacija šest zdravilnih zvokov). Jbg …

Ja razumem kaj misliš (odebeljeni del), ampak mene v osnovi niti ne zanimajo ti detajli, saj v osnovi niso toliko pomembni, saj so pač teorija..  Ker mi je dovolj že izraz sexualna energija,..  pa še to je le nek izraz (in večino že ta oddalji od bistva), ker to kaj čutiš kot energijo, jo pač čutiš, poznaš in nato delaš z njo, jo vodiš, ali pač pristopaš na različne načine do nje..   Kaj pa temu rečejo kitajci, slovenci ali latinci, pa je..    :wacko:

 

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”