Odgovori na: zdravilnost konoplje (marihuane)

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana zdravilnost konoplje (marihuane) Odgovori na: zdravilnost konoplje (marihuane)

#61287
glas
Participant

En zanimiv patent, star skoraj dva desetletja.. US patent nr.: 6630507 patent na rastlino.. nekdo ima dober smisel za humor..

Lepo je če deliš

Ne razaumem , kaj si želel povedat? Oz kaj je tukaj čudnega …?

To je podobno, kot če bi ti odkrila na eni točki, da je regrat zalo zdravilen, da je super ultra živilo, nato bi odkrila, da njegove korenine ozdravijo lahko več vrst raka..  In ker bi to vedela pred drugimi, bi šla na urad za patente in patentirala regrat!
Ker patentiraš recimo svoj izum, ki ga narediš, patentiraš pa ga zato, da se ve, da si ga ti izumil in nato vsi proizvajalci lahko le kopirajo od tebe, saj si ti patentiral ta izum..   Ker si ga tudi izumil ti..
Regrata pa če nisi ti izumila, kako ga lahko potem potentiraš?
Saj to že v osnovi pomeni, da si prevarant, saj ga je izumila narava, ne moreš si ga prisvajati, da je tvoj izum..
Za konopljo se pa itak tudi že stoletja ve, da je vsestranska rastlina..  In farmacija tudi že zelo dolgo ve kaj lahko “zdravi” ta rastlina in mnogo učinkoviteje kot ta njihova zdravila, in brez teh hudih stranskih učinkov..
Za ta namen je nekdo poskusil za foro patentirati rastlino, če bi ljudje kdaj v prihodnosti to ugotovili, da bi že v naprej imel patent nad njo..   :-)
Mene sicer ne zanima to neko zdravljenje z substancami, niti z naravnimi, še manj pa me zanima opoj od česarkoli..  Jaz le govorim o iluzijah in omejitvah, skozi katere ljudje ne znajo pogledati..
In področje konoplje je ena od področij, kjer se ljudje pustijo da so nadvladovani, nadzirani, omejevani, izkoriščani ipd..
Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”