Odgovori na: Kvantni pristopi samorazvoja

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Kvantni pristopi samorazvoja Odgovori na: Kvantni pristopi samorazvoja

#61035
tadej pretner
Moderator

Torej pred nedavnim sem poslušal nekoga ki je rekel.
“Nimaš neskončno število življenj.

Morda je tako, morda pa tudi ni. Spomni se, kako kvantni fiziki razlagajo realnost. Vse obstaja v istem trenutku, ko pa je ena realnost izbrana, začne potekati v okviru časa. Itak pa je v kvantni juhi vse mogoče – torej tako variante, v katerih ima duša neskončno življenj kot tiste, v katerih jih nima. Če pa upoštevaš še to, kako posamezno inkarnacijo razlaga ena glavnih vej budizma, se stvar še bolj zaplete. Pravijo namreč, da obstaja skupna duša človeštva, od katere se odcepljajo posamezni delčki in se inkarnirajo. Po tej varianti neskončno število življenj sploh ni vprašljivo.

Duša se iztroši če ne delaš prav in se razblini-razleti tako da ni mogoče iz tiste energije več sestaviti ene človeške duše. Enkrat ko umreš je tudi zadnjič.”
No, ko opaziš da maš dušo že vso preperelo kaj narediti?

Duša je podvržena zakonu ekspanzije in se kot takšna sicer ne troši, lahko pa ima “tak feeling”, kadar se ne ekspandira. Življenjska rutina je recimo skregana z ekspanzijo – mehanizem,ki mu pravimo osebni vorteks zato poskrbi, da se nam rutina podira in/ali smo v njej globinsko nezadovoljni. Če ne znamo narediti koraka v ekspanzijo in se ti ves čas dogajajo pizdarije, imaš seveda lahko feeling utrujenosti.

Lepo je če deliš