Odgovori na: ozemljitev

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina ozemljitev Odgovori na: ozemljitev

#60790
tadej pretner
Moderator

Ha ha, good one…ravno včeraj sem začela s prebiranjem knjige Zdravilna moč zemlje od Ajše Kranjc in potem zdajle tako razmišljam o pomembnosti ozemljitve in to, pa grem na forum in zagledam novo odprto temo Ozemljitev.

Tema ni na novo odprt. Ozelot jo je odprl že leta 2011-zelo kmalu po odkritju pomena ozemljitve. Leto prej so avtorji C. Ober, S,T.Sinatra in M.Zucker obelodanili svoja odkritja o pomenu ozemljitve http://www.amazon.com/Earthing-Most-Important-Health-Discovery/dp/1591202833
Ajša Kranjc je očitno po tem viru naredila slovensko verzijo (upam da je v knjigi navedla vir :yes: ). Nisem je sicer bral, ampak škoda, da ni raje prevedla original, saj je originalna knjiga plod resnih raziskav, ki so sledile intuiciji Clintona Oberja.

Mene zanima ali so vsi ti produkti za pomoč pri zemljenju, od rjuh in obližev itd., nekako enako učinkoviti kot, če se z vajami ozemljujem (zhan zhuang, pa dihanje s haro itd.); so bolj učinkoviti oz. ali sploh so učinkoviti? Jaz se soočam z vsemi možnimi notranjimi vnetji zadnje mesece, pa vidim, da je ozemljitev fantastična ravno pri teh stvareh.

Pri fizičnem stiku s tlemi in zhan zhuangu gre za različne stvari.
Fizični stik s tlemi: smo v stiku z obilo prostih elektronov, ki jih je v zemlji ogromno. Ti prek živčnih končičev na podplatih prehajajo v telo, se vežejo na proste radikale in jih uničijo, v bioprogramskem smislu pa ga resetirajo.
Zhan zhuang: gre za stik z drugimi aspekti Zemlje (zemeljski qi). Tisti prosti elektroni iz prvega pasusa so le delček zemeljskega qija, ampak nenadomestljiv. Hočem reči, d kljub vsemu zhang zhuanganju fizični stik z zemljo rabiš. Zemeljski qi pa se sicer nanaša še na našo sposobnost “prenašanja/prepuščanja” stresnih situacij, ozemljevanja v smislu manifestacij itd.

Glede izdelkov ne morem komentirati, saj v glavnem ne vem natančno, kako so narejeni.

Pa a ni kocka pravzaprav tudi nek “ozemljitveni pripomoček”? (jo imam na nočni omarici, vsekakor zaznavam tudi njeno dobrodejnost, pri enih stvareh sicer deluje tudi precej postopoma…)

Pri kocki je ista stvar – gre za zemeljski qi, ki mu manjkajo prosti elektroni, do katerih prideš prevsem s fizičnim stikom z Zemljo.

Lepo je če deliš