Odgovori na: PROCES PRISOTNOSTI

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina PROCES PRISOTNOSTI Odgovori na: PROCES PRISOTNOSTI

#60787
lioness
Participant

…..Sedaj sem v 13. tednu nosečnosti (zadnji teden prvega tromesečja) in sem ponovno naletela na povezano dihanje, za kar čutim, da me umiri, sprosti napetost, tudi brez razumevanja, za kaj gre, kar mi daje tudi večji občutek varnosti, pomirjenosti, sproščenosti in prizemljenosti. Vem, da se nekatere dihalne (in druge) tehnike odsvetujejo v nosečnosti in me zanima, če lahko otročku to kako škodi. Da se na primer sproži kak proces, ki bi ga telo zaznalo kot čiščenje … Moj cilj je sicer, da kar najbolje poskrbim za oba: tako zase kot prihajajoče bitjece in najdem nek čim bolj preprost in prijeten način, s katerim sprocesiram stvari, da sem čim bolj v kanalu in v stiku s sabo. …..

Lepo je če deliš

Stanje nosečnosti je ,,drugo stanje,, V več jezikih ima ta naziv. Lahko se sprašujemo zakaj je tako. Odgovor je na dlani. Otrok ni nekaj, ki se je naselilo, mama ga nosi okrog in potem se izseli. Otrok je ENO s mamo. Karkoli se dogaja mami, se dogaja otroku. V stari Kitajski, kadar je cesarica zanosila, so umaknili vse, ki je bilo neprijetno, je lahko sprožilo neprijetnosti, …so ji dali vse, ki ji je na glavo padlo. Zakaj ? Zato ker je nosila novega cesarja. Ta cesar pa je bil ,,oče,, naslednjega cesarja, ….itd. Tako, da teh par mesece življenja cesarice je bilo o življenju celega cesarstva na zelo dolgi rok, čes samo življenjsko dobo cesarice. Rečejo, da Budda je dobil od svoje mame pot že na začetku, zato ker je pri njegovem rojstvu pela pesmi, ni jokala in kričala, …. Čas nosečnosti, ni čas za iskanje trigerjev in aktivno sproščanje lastnega sranja. Predstavi si, da imaš v rokah veliko stekleno prozorno posodo in da v njej plava tvoj otrok. Ne moreš jo odložiti in se vrniti k njej nazaj kasneje. Ves čas jo imaš v rokah. Boš ti skakala ? Boš mahala s rokami ? Boš kričala glasno ? Boš stala pod močno lučjo ? Boš stala v mrazu ? …Ne rečem, ne jezi se. Rečem, lahko poveš ,,dost imam in ne bom tega ali unega,, in prav mirno sprejmeš tisto, ki ,,prileti,, nazaj kot odziv na tvojo izjavo. Rečem, ne skači lih zdaj čes luže. Beži mirno in počasi okrog. Bodi aktivna ali pasivna vsepovsod, kjer se dobro počutiš. Za ostalo obesi na vrata tablico ,,ne zdaj, kasneje,, ok, sem morala povedat. bodi fajn snowcat

Lepo je če deliš

Hvala Snowcat za tvoj pogled in mnenje :good: :rose:

Moje mnenje je, da je ozaveščanje določenih stvari tudi v tem obdobju pomembno in na mestu. Transformacija se v nosečnosti organsko dogaja tako rekoč na vseh ravneh: čisto fizični, ko se tvoje celotno telo intenzivno spreminja, čustveni, mentalni, kot tudi duhovni. Seveda je od posameznika odvisno, kako bo plul skozi to reko sprememb. Z veliko odpora ali sprejemanja in srkanja modrosti, ki nas tako naravno preplavlja v tem času skozi dvojno povezavo, ki teče skozi žensko.

Čudovito si napisala, da je najboljše, da v tem času mirno in počasi zaobideš ovire, ampak sej veš, kakšni smo ljudje – ‘samo mrtve ribe plavajo s tokom’ ;-) Mislim, da če bi bili ljudje sposobni sprejeti nekaj preprostih modrosti (npr. brezpogojno sprejemanja vsega, povezanosti z naravo, odprtosti …) vseh filozofij in tehnik ‘dela na sebi’ ne bi potrebovali. Tako pa … hvala bogu, da imamo bergle, ki nam pomagajo  ;-)

 

Lepo je če deliš