Odgovori na: PROCES PRISOTNOSTI

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina PROCES PRISOTNOSTI Odgovori na: PROCES PRISOTNOSTI

#60745
tadej pretner
Moderator

Procesa prisotnosti nisem še izvajala, sem se pa že srečala s povezanim dihanjem (kot vstop v globlje, sproščeno stanje, kot del rebirthinga, dinamične meditacije

Proces prisotnosti, rebirthing, holotropsko dihanje … – itak je vse to isti jajc. Razlike s le v tem, ali imaš poudarek na vdihu, ali na izdihu, ali pa sta vdih ali izdih enako aktivna. Ampak seveda lahko v eni sami porciji dihanja uporabiš vse tri različne načine, zato je poimenovanje povezanega dihanja na toliko načinov nepotrebno in bolj kot ne plod nekaterih po ekskluzivi.

 

Sedaj sem v 13. tednu nosečnosti (zadnji teden prvega tromesečja) in sem ponovno naletela na povezano dihanje, za kar čutim, da me umiri, sprosti napetost, tudi brez razumevanja, za kaj gre, kar mi daje tudi večji občutek varnosti, pomirjenosti, sproščenosti in prizemljenosti. Vem, da se nekatere dihalne (in druge) tehnike odsvetujejo v nosečnosti in me zanima, če lahko otročku to kako škodi. Da se na primer sproži kak proces, ki bi ga telo zaznalo kot čiščenje …

Težko ti posplošeno odgovorim – vse je odvisno od moči eteričnega telesa (sposobnost ozemljevaja) in načina, na katerega stvari procesiraš. Pri nekaterih se to dogaja zelo dramatično, pri drugih pa se navidez ne dogaja nič posebnega. Če delaš tako, da greš do faze ščemenja in se ne spuščaš v kakšne drame, te nima kaj skrbeti.

Moj cilj je sicer, da kar najbolje poskrbim za oba: tako zase kot prihajajoče bitjece in najdem nek čim bolj preprost in prijeten način, s katerim sprocesiram stvari, da sem čim bolj v kanalu in v stiku s sabo.

V tem kontekstu pa bi ti rekel, da je za nosečnice precej primernejši zhan zhuang (prvi dve osnovni vaji), kot pa katerakoli oblika klasičnega povezanega dihanja.

 

 

Lepo je če deliš