Reply To: 5. čakra

#192
tadej pretner
Moderator

Joy wrote:

Z dermatitisom je takole – nagnjenost/občutljivost je povezana z oslabelo tretjo čakro, v peti pa se odražajo slabosti vseh čaker, zlasti druge in tretje (prvo pa krmili šesta, ne peta).

Ja vem, da so alergije povezane z oslabelo 3. čakro. Sem pomislila, da pa ima konkretno alergija na obrazu tudi povezavo z 5.

Zanimivo, nisem vedela, da se v 5. čakri odražajo slabosti vseh čaker, sem mislila, da je za to odgovorna 1. čakra.

Če pomislim… je res, da kadar imam oslabljeno peto čakro, imam dostikrat tudi drugo blokirano.

Saj nisi v temo brcnila. Na delovanje črevesja se nanašata tako prva, kot druga čakra. In ko te stvari ne špilajo v redu (in če zaužiješ preveč takšnih ali drugačnih strupov), rata problem v črevesju. Namreč 70% imunskih celic je v črevesju, pokritih s črevesno floro. Ko čakre ne špilajo o.k., rata ta flora občutljiva na razne plesni, kljive (kandida, zelena plesen), ki naredijo v tej flori dobesedno luknje.Imunske celice so tako odkrite, pade imunski sistem, slabše je izločanje strupov, ki se morajo zato izločati še prek drugih sluznic (npr. pljuča, vagina), hkrati pa rataš alergičen na en kup vrst hrane – to se odraža potem skozi ekceme in takšne pizdarije. Takopravzaprav lahko rečemo, da na dermatitis vpliva delovanje prvih treh in pete čakre, v literaturi pa v glavnem najdeš omembo le tretje, občasno sedme.

Lepo je če deliš