Reply To: 2012 –>

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast 2012 –> Reply To: 2012 –>

#16365
tadej pretner
Moderator

ozelot wrote: Konec meseca je tu in banke še stojijo Smile. Napoved je bila malo mimo.

Ko sem pred časom od enega znanca, za katerega sem predvideval da je tudi avtor napisanega, dobil mail o propadu bank, ki ga je v tejle temi objavil tudi glas, sem ga komentiral takole (modra barva):

Nova Zlata Doba

POMEMBNE INFORMACIJE: DELITE NAPREJ !!!!!!

Obsežnejša analiza novih energij II četrtletja, ki nezadržno vplivajo na naš planet:


Način, s katerim je že vsaj 5.000 let kontrolirana večina sveta, ki ga obvladujejo Illuminati / Archoni, je nadzor človeštva skozi denar, kajti kar zadeva moč in nadzor, se na koncu vse vedno vrača nazaj k denarju.

Mimogrede, iluminati so bili ustanovljeni 1. maja 1776, definitivno pa izhahajo iz rodbin/tajnih združenj, katere člane imenuješ archoni. Na prvi pogled je videti, da je v ozadju vsega, kar se danes v svetu dogaja, židovski lobij in da so mu edina resna protiutež Nemci, a je ozadje pestro, saj so bile recimo v preteklosti različne strani, vpletene v vojne, financirane z denarjem iz istega vira.

Že večkrat sem na FB ali galaktičnih predavanjih izjavil, da je ena od ključnih težav, ki jih bo potrebno premagati, prav (orionski) bančni/plačilni sistem, in ta igra se je letos spomladi končno začela odvijati v pravo smer. V zadnjih nekaj letih so Iluminati poskušali ustvariti nekaj lažnih bančnih kriz, da bi se ponovile nesrečne situacije iz 20. in 30. let prejšnjega stoletja. To jim je tudi tokrat skoraj uspelo, vendar ne povsem. Njihova dejanja so v skritem ozadju potekala predvsem s pozavarovalnimi prevarami, za katere pa se zdi, da so se zavrtela nazaj k njim (afera 9/11), saj so v resnici bankam vzele veliko moči (nova energija, ki lomi stare vzorce). Iz ZDA sem v tem smislu sinoči prejel novico, da se je v bančnem sistemu začel neustavljivi zlom, ki se bo v kratkem prenesel na ves svet. V praktičnem smislu to pomeni, da je bila v letošnjem letu zaradi delovanja novih energij in s tem tudi naše skupne zavesti, njihova moč zlomljena, in v kratkem času se bo v svetu neizogibno pojavil finančni kaos.

Eden ciljev je nova enotna svetovna valuta (zanimive informacije, v zvezi s tem, najdeš na spletni strani insajder.si). Sicer pa so ljudje, ki v resnici furajo svet mednarodni bančniki in nimam občutka, da izgubljajo moč, saj recimo med drugim suvereno manipulirajo s cenami nekaterih ključnih surovin. Zlom bančništva v sedanji obliki, pa JE ITAK PLANIRAN – ravno od teh ljudi, ki vlečejo niti iz ozadja – morda pa bo presenetil marsikoga v evropskem parlamentu, saj jih tam sedi sila veliko, ki ne vedo, za kaj gre. Žal tu zaenkrat ni videti vpliva novih energij, saj vodi planirana enotna svetovna valuta v okrepljeni sistem nadzora – zaenkrat ni resnih znakov, da ta plan ne bo uspel.

O moči bank:

http://wearechange.si/bankirji-razglasili-zda-in-evropa-osvojeni/

Ta bo trajal približno 2-3 tedne, s pričetkom koncem tega meseca (avgusta), še preden bodo mediji sploh poročali o tem, ko bo zlom nastopil v svojem popolnem učinku. Vse skupaj se izredno dobro sklada tudi z opazovanjem opisanih kozmičnih ciklusov Maya-Tzolkin koledarja, ki s simboli tolmači, da se morajo stare energije in s tem stari sistem dobesedno zrušiti, da bodo nove energije lahko imele dovolj prostora in zagnale nekaj novega, boljšega. Najverjetnejši scenarij je, da več velikih (centralnih) bank ne uspeva več pokrivati izgub bank v ostalih državah in vse banke bodo za stranke zaprle svoja vrata, da bi preprečile množično dvigovanje gotovine. Moj nasvet bi bil, da če imate kakršnekoli denarne rezerve in delnice, potem jih čim prej pretvorite v denar, in ga shranite doma na varnem.

Sam pričakujem zlom šele čez kaki dve leti. Do takrat pa še nekaj valov tiskanja denarja. Trenutno so banke posodile kup denarja, ki ga v resnici ni. Ko denarja ni, ima visoko vrednost. Zaenkrat je kratkoročni interes vzdrževanja vrednosti dolarja (in posledično evra) tempiran na ameriške volitve – močno dvomim, da se bo pred volitvami zgodilo kaj ključnega – dolgoročnejših momentov “proti” pa je še nekaj. Sicer pa so bile že iniciative v Franciji, naj folk dvigne denar iz bank, a se to potem ni zgodilo. Če pa do tega pride in banke za nekaj časa res zaprejo, bo sledilo mrzlično tiskanje novega denarja, velika devalvacija/inflacija in izguba vrednosti dvignjenega denarja. Verjetno je precej boljša ideja pretvorba denarja v katero od plemenitih kovin. Videti je, da je trenutno cena srebra najbolj zmanipulirana (beri nerealno nizka), zato je verjetno naložba v srebro precej boljša ideja kot pa denar v nogavici. Denar je le papir, srebro pa ima vrednost samo po sebi, kakorkoli že to obrneš. Mimogrede – spomni se, koliko valut je že šlo v maloro le za časa tvojega lajfa.

Denar pač vedno potrebujemo, še zlasti pa v obdobju, ko bodo banke zaprte (v septembru), tako da bo rezerva denarja doma nujna. Vendar pa zaprtje bank ne bi smelo trajati predolgo – ne več kot nekaj tednov, saj sistem ne more delovati brez neke vrste možnosti, bodisi pridobiti si denar ali ga uporabiti za prenos sredstev. Sumim, da bo v bančnem sistemu to še najmanj vplivalo na majhne banke ali na stanovanjske zadruge in je zato povsem verjetno, da le-te pridejo v ospredje že v naslednjih nekaj mesecih in nastopijo kot najbolj pogosta oblika denarnih storitev.

Moje mnenje – velike banke bodo prevzele/kupile večino manjših. Pa saj se ta proces že dogaja.

Včeraj je podal izjavo za tisk tudi guverner centralne banke Bank of England (v lasti družine Rothschild), ki navaja, da tudi bankirji nimajo več pojma, kaj se dogaja, kar je še en dober pokazatelj, da se je zlom v resnici že začel.

Rothchildi imajo določen vpliv v Bank of Engeland, lastniki pa niso. Maš slučajno kak link tele guvernerjeve izjave? Zdi se mi namreč skrajno neverjetno, da si guverner Centralne angleške banke privošči takšnole izjavo.

Ameriška centralna banka Fort Knox (v lasti družine Rockefeller) je ostala skoraj brez zlatih rezerv in je dolžna skoraj 300 trilijonov dolarjev, medtem ko je EU centralna banka dolžna več kot 250 trilijonov evrov, njene rezerve pa znašajo le borih 700 milijard evrov. Ta zlom je bil že kar nekaj časa predviden pri finančnikih in je bil že vsaj dva-krat za nekaj časa preložen, da bi Iluminati morda spet dobili več nadzora nad trgom.

Hm, sedež FED (Ameriška centralna banka) je v Washingtonu (Rockfellerji imajo spet le vpliv, niso pa lastniki), v Fort Knoxu pa so uradno zlate rezerve. Ampak zanimivo je, da že več generacij predsednikov, predsednik ZDA nima vpogleda v te rezerve in govori se, da jih je precej manj od uradne cifre. V zvezi s tm, pa je bila pred slabimi dvemi leti zataškana tudi ena zanimiva afera – Indija je kupila precej zlatih palic od FED (izhajale naj bi iz Fort Knoxa). Vendar pa so ugotovili, da je šlo v resnici za pozlačene palice iz wolframa, ki ima skorajda enako specifično težo, kot zlato. In o tem škandalu se skorajda ni pisalo.

Ker je sodelovanje pri pokritju izgub ZDA odrekla vlada Japonske, so jim lansko leto 11. marca s HAARP orožjem uprizorili močan potres (Fukushima). EU države, ki so v stečaju (Grčija, Španija, Portugalska, Irska, Italija in prav kmalu bo na tem spisku tudi Slovenija), so že podale izjavo direkciji v Bruslju, da ne bodo vračale kreditov in da je vse skupaj navadna goljufija, kar pomeni delni razpad evropske skupnosti.

?????????????? Imaš kak link s tole izjavo? Tudi to se mi zdi skrajno neverjetno. Glede Slovenije pa je zgodba specifična. Bojijo se podobnega scenarija, kot je bil na Islandiji, kjer preprosto niso hoteli “dokapitalizirati” bank, ampak so jih pustili, da propadejo. Posledica – gospodarska ekspanzija.

Sredozemske države ne bodo vključene v program nove valute (Super(?) Deutschemark), temveč bodo primorane preiti na lastne, to je lokalne valute. Vse vlade (tudi naša) so s tem že seznanjene, vendar modro molčijo, kajti fijasko valute bo izveden čez noč (najverjetneje čez vikend) in brez opozorila.

V super deutschmark ne verjamem. Začasno lahko pride do tega, da nekaj držav izstopi iz EU, ostale pa bodo pod vplivom Nemčije, ki je edina, ki je usmerjena izrazitio na proizvodnjo(drugi bi vsi raje stvari poceni kupovali in drago prodajali). Demokracija v EU je sicer navidezna, a bi jo bilo treba pri nekaterih stvareh zajeziti. Če bi države dejansko delovale avtonomno (pa ne), se verjetno ne bi dogajale stvari, kot v Italiji – tri največje rudnike železa so prodali Kitajcem, ti pa sedaj vso rudo vozijo na Kitajsko, v Italijo pa lifrajo polizdelke. Posledica: italijanska kovinarska industrija je praktično propadla.


Če dobro razmislim, je morda edina rešitev, da čim več držav izstopi iz EU in gredo na lastne valute. Odgovor zakaj, je v zadnji tretjini tegale videa:

http://wearechange.si/nigel-farage-razbijte-evro-vrnite-ljudem-dostojanstvo/

Lepo je če deliš