Reply To: 2012 –>

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast 2012 –> Reply To: 2012 –>

#17915
Irena
Član

http://www.youtube.com/watch?v=H_grfVdgXmw

Dieter Broers v tem prispevku v nemščini razlaga na znanstvenih osnovah o spremembah 2012.
Spremembo zavesti opisuje kot “update zavedanja” in pravi, da bodo nekateri obstoječi programi (v umu) lahko v procesu reprogramiranja izbrisani. Smile
Kot znanstvenika, biofizika, ga moti mističnost in božje v vseh napovedih za 2012, ki ob tem še prerokujejo katastrofe in povzročajo strah in paniko. Hoče znanje, vedenje, zato raziskuje zavest v povezavi z fiziko.
Pravi, da bomo obstoječe strukture in navado mišljenja spremenili in s tem razvili novo stopnjo zavedanja. Pravi, da bo dvig zavesti odpravil ločenost zaznavanja- jaz in ti, tu in tam. S tem se naša percepcija sveta globalno spremeni. V prispevku razloži našo trenutno zaznavo realnosti in zakaj pričakuje, da bo matematik postal filozof, in kako se bosta spojili znanost in religija. V umu, naravnanem na odprtost in sprejemljivost, lahko nastane percepcija Enosti in se meje prostora in časa presežejo.
Spremembo zavedanja ” utemeljuje z vplivom sončnih izbruhov in elektro-magnetnega polja”. Vplivi so vidni in merljivi, dokazani. Človek je del narave in najmanj, kar je na Svetu raziskano, je človekova zavest. Saj so jo znanstveniki do sedaj enačili z delovanjem možganov. A že prostor med sinapsami in impulzi nakazuje morfološka polja v možganih, ki so enaka poljem Univerzuma. Zato človekova zavest ni omejena z lobanjo. Biokemiki in biofiziki v prispevku razlagajo ta polja (v možganih) kot brezčasen kraj, kjer se “dogaja” misel in zavest. Pojasnjujejo zadeve z mobilnikom, ki tudi deluje preko (nevidnih, a sprejetih, uporabljenih ) impulzov izven ohišja. Big smile
Kvantna fizika razlaga širino,povezanost, globino Univerzuma in pravzaprav ne čudi, da človeštvo non stop reproducira enako, omejeno zavest z vzgojo in učenjem svojih potomcev. Zapovedano nam je, na kaj naj bomo pozorni in na na kak način si naj interpretiramo zaznavano. Upoštevati smemo 5 čutov, in ne smemo biti pozorni na svoje “antene”, ki kljub temu sprejemajo različne in drugačne impulze. Tako torej sprogramiramo od rojstva dalje filter, ki že sam po sebi onemogoči drugačno, širšo zaznavo, globoko zavedanje. Razen, če se zavestno odločimo za drugačno izkušnjo zaznavanja. To lahko razširimo z mamili, meditacijo ali še bolj omejimo s pomirjevali Wink. Vkolikor se zavestno za spremembe ne odločimo, take in drugačne, imamo močan občutek, da se nam meša, da izgubljamo razum, ali pa nas tako dojamejo drugi. Prividi in halucinacije so predvsem domena izvendovoljenega, nesprejetega.
Maji so opisovali naravne cikluse in napovedali konec in začetek, a znanstveno ni mogoče tega potrdit. Niti ni take potrebe, saj ima znanost svoj vir podatkov – SONCE, majhen kolešček v sistemu Univerzuma. Dva satelita prostorsko spremljata eksplozije, erupcije na Soncu. Plazma in elektromagnetna polja le-teh izbruhov seveda vpivajo tudi na življenje na Zemlji. Velika verjetnost je Superizbruh v letu 2012 iz njim povezane motnje na komunikacijskih tehnoloških omrežjih. O tem vlade in znanost bolj ali manj razmišlja, vsaj v povezavi z oskrbo in delovanjem gospodarstva. O vplivu na posameznika pa ne! Ne na telo, kaj šele na zavest.
Astrofizika 96 % obstoja prireja temni materiji, vidnih atomov je torej čisto malo. A vpliv dogajanj v temni masi se da ugotavljat. Pri opazovanju posledic vzrokov. Odvisno spet od izbranega fokusa, od dolžine valov, frekvence. Le-ta pojasnjuje npr. naše videnje telesa. Z očmi sprejmemo eno sliko, z rentgenskim slikanjem dobimo drugo – skelet, z infrardečimi žarki – oblak.
Torej smo z očmi pravzaprav “slepi”, z zavestjo “speči”. Naš razum, ki je znanstveno dokazano povezan z elektro-magnetnimi polji, se ob spremembah teh polj sesuje. To nima veze z apokalipso, niti z množičnim umiranjem. Saj nismo naš um. Wink
A če bi se nenadoma, v hipu na (v) nas zgrnilo milijone novih vtisov, kako bi jih prenesli? Kako razložili? Kako se soočili z njimi? V mislih si predstavljajmo srednjeveškega človeka, kako bi se počutil danes – z TV, internetom, v znanstvenih laboratorijih in nasploh v našem (za nas) povsem normalnem vsakdanu. Človek bi pregorel Sleepy.
Mi intuitivno vemo, da se vrtimo v začaranem krogu. Dokler naše zaznavanje sveta ostaja nespremenjeno, ne moremo iz tega polja pričakovat spremembe, po katerih kliče narava, gospodarstvo, ekonomija itn. Ne moreš v polju, kjer si ustvaril problem, najti zanj rešitev. OuchProbleme rešujemo na osnovi rešitev podproblemov, ki smo jih zaradi nezmožnosti videnja Celote ustvarili, da bi jih vsaj navidezno obvladovali globalno.
Nikoli se nismo naučili prav spustiti naučeno in ugotoviti , spoznati vzvode, vzroke. Ubadamo se s simptomi, v zdravstvu jih “zdravimo”, v politiki “reguliramo”. Naša prepričanja so dogmatična. Najsi bodo Cerkvena ali Znanstvena. Zagotavljajo pa neko vrsto varnosti. Ki se ji nočemo, ne upamo odreči. Preveč nas je strah. Že Max Plank je trdil, da je fajn ob menjavi paradigem počakati, da stari izumrejo, mladi pa bodo napravili drugače Tongue.
Problem je, da se biologi in fiziki ne vsedejo skupaj. Imajo različne jezike in se pač ne zmorejo slišati, četudi se poslušajo. Poleg tega pa vsaka osredotočenost na “nekaj” izključuje “drugo”. Osvobodit se moramo svojih prepričanj, in vprašanje je, koliko smo sploh pripravljeni v zameno za odpoved prepričanju sprejeti novo izven njega. Ni problem sprejeti – problem je odložiti Confused. Narediti prostor pomeni vakum, ki se ponovno napolni sam od sebe.
Morfogenetska polja, biopolja, …… elektro-magnetna polja. Nešteto poimenovanj različnih prepričanj za “isto”. Koliko smo odprti za nekaj, v kar ne verjamemo??? Zakaj nočemo vedeti, se sočiti s tistim, kar imamo pred nosom? Kar teoretično ni dokazljivo, filter ne prepusti. Četudi naše antene opominjajo, naj opustimo le eno – filter Approve.
Danes ne le,
da je paranormalno izključeno iz filtriranja – paranormalno je celo le vrh ledene gore, ki v svojem temelju skriva še marsikakšno “drugačnost”. Od strahu pred izgubo varnosti ne upamo iti niti v smer zaznave meta-človeka.
Kako človek sprejema energijo, kaj ga ohranja pri življenju, v bivanju , kaj mu zagotavlja t.i. varnost?

Ljudje imamo 4 možnosti prehrane, se pravi 4 vire energije:

1. Zrak, sapa, dihanje, kisik, luft

2. Kozmična svetloba, kozmična luč – permanentno
teče k nam, je električno sevanje , ki aktivira pinealno žlezo, kar aktivira melatonin
in serotonin. Celih 40 % sprejema energije predstavlja ta vir . Pomaga k uravnavi
celične elektrike / napetosti. Tu sprejemamo kvalitete Moške energije. Elektrika.
Oče Nebo.

3. Magnetizem
Zemlje inducira napetosti v našem telesu,ki je prevodnik. Ko nastane el. napetost med celicami, in ko
se sprehajamo po namagneteni zemlji, se v nas tok poveča. Telo je sprejemnik –
induciramo el. Torej tu sprejemamo kvalitete Ž energije. Magnetizem. MATI
Zemlja.

4. Hrana, voda

Tej viri energije “hranijo” vsa naša telesa ne le fizično. Povezana telesa in ne ločena med seboj. Vsa skupaj so zavest. Povezuje jih več kot 3 D, a brez transcedence ne bo šlo, da bi mi to spoznali. Naša zavest trenutno uporablja očala za gledanje izbranega (zapovedanega) filma v linearnem predvajanju v kinoteki, ki jo prej ali slej zapustimo. Wink Vzporedno obstajajo tudi drugi filmi, ne le da so predvajani in jih mi gledamo. Obstajajo multidimenzionalno, cena ogleda sta menjava tisočerih odvisnosti in z njimi povezanih agresij za svobodo – torej menjava strahu za ljubezen.

12 dimenzij ( *Lazarev pravi 13 Wink) združuje materijo in duha, je že konec prejšnjega stoletja ugotovil Burkhard Heim, fizik. Ne le filozofsko, tudi matematično je raziskoval pravo / razširjeno resničnost in pogruntal naslednji teoretični model:
Kar nas obdaja in mi zdaj zaznavamo, je 3D. Telesno. V tej dimenziji sedaj izkušamo življenje.Barve, forme, linearni čas.
4D je prostor, kjer 3 D izkušamo, ne prepoznamo pa “lastne lokacije”.
Za 5D in 6D so pristojne strukture – v njih ni ne časa ne prostora, narekujejo na nižjih nivojih zakone, po katerih se dogaja “igra”.
Za x7 in x8 so potrebne informacijski nivoji.
V x9 do x12 je nivo kreatorja, ki “je vir” informacij, struktur, prostora, igralca IGRE ŽIVLJENJA v 3D.
To je znanstveni model teorije polj, ki jih je možno tja do 6 vsaj deloma razumet, četudi je že 4D imaginarna z dojemanjem časa, informacijska polja pa so na robu zmožnosti semantike, besednega izražanja, razumskega dojemanja. In proglašeno normalno je tisto, kar je domače množici – posamezniki, ki imajo dostop do višjih nivojev, so nenormalni Wink.
A hočeš nočeš počasi tudi množica sprejema realnost izven 3D, domet je max. trenutno tja do 6D. Bolj slutnja, feeling kot misel. Pravzaprav nam že 4D, obsmrtna izkušnja in breztelesnost ne paše v koncept, kaj šele druga bitja iz drugih planetov. Big smile. Do 6D so prisotni, pravijo znanstveniki, vsi delčki, vsi atomi, itak medsebojno povezani – lahko vsaj to si dovolimo ozavestiti??? Potem nam bo hitro postalo jasno, da ničesar ne naredimo drugemu, kar istočasno ne napravimo tudi sebi Smile.
Kaj bi se zgodilo, če bi prihajajoče generacije ne zrasle z neko ev. vero, temveč s trdnim vedenjem, prepričanjem, da naša bit obstaja izven časa in prostora in je večna? Kakšne vrednote in katere prioritete bi za te generacije postale pomembne? Kaj bi jih gnalo?
Nas žene strah pred smrtjo in minljivostjo.
A naj ostane zdrava skepsa, opisana na temle primeru:
Fenomen, izveden v kontroliranih pogojih, lahko poneveriš, je pa tudi indic, okno v drugo realnost. Fenomen so snemali v Angliji, preseže fiziko. Mnenje si zato naj vsak ustvari sam Wink
(odlomek film, ob 1:08:00). Snemali so glasove v pogojih, kjer je onemogočeno elektro-magnetno polje. Razložili so trdno le to, da pojava ne zmorejo razložit. Glasovi (20-30) so namreč odgovarjali na raziskovalčeva vprašanja pred pričami.
V katerem času živete?
V nobenem času. Časa ni!
V katerem prostoru živite? Od kod me kontaktirate?
Sem v bivanju. Bivanje je doživetje, doživetje je izkušnja. Zanjo je povsem nepomembno, kje, kdaj, kako se dogaja, ker se vse zgodi ZDAJ.
To je izven znanstvene razlage, je s človeškega stališča bolj za sprejet kot smerokaz, ne kot dokaz. Lahko bi nam služilo v oporo, kdo smo in kam gremo… Če bi presegli, spustili zapornice uma današnjega časa, bi lahko sprejeli še marsikatere druge “smerokaze”. Slike in posnetke o NLP npr. Telekineza, spontani vžigi in drugi paranormalni fenomeni… Žitni krogi na poljih….
Prihodnje generacije se bodo do solza nasmejale, kakšni neumneži so živeli v 21. stoletju. Da nismo prepoznali naključja kot to, kar so : na – ključ Wink. Da se vztrajno izogibamo zavedanju, da plalpolanje metuljevih kril na enem koncu sveta lahko pomenijo za drugi konec orkan.
Nočemo (?) ključev, smerokazev in opor prepustit skozi filter. Le tako namreč vzdržujemo 3D, in samo po sebi vprašanje, dvom in kritičnost pomaga pri modrem preskoku v 4D. Da bi se univerzum razprostrl pred nami , se moramo univerzalno odpret – tudi v umu. Realnost je potencial, ki je neomejen.
In vsi imamo potencial v sebi. Proces, v katerem ne le dihamo, jemo, čutimo, mislimo, že poteka. Poteka razvoj naših notranjih čutov, preskok zavesti. Največja, najmočnejša, najodločnejša moč narave je Ljubezen. Jezik matematike jo ne zmore opisat, tehnološke naprave ne izmerit.
A odločilen dejavnik je, da nimamo le ene možne prihodnosti, kot nimamo le ene preteklosti. Naše telo in naš duh zmoreta mnogo več kot naš um, ki v kletki strahu kot naši politiki skrbi “za svoj lastni stolček”. Slutimo da je Svet nekaj več kot vidimo, tako kot je zavest več od možganov. Že na podlagi slutenj, sprejemanja signalov naših anten lahko uporabimo svobodno voljo. Izbiramo lahko zdaj – če sebe spravimo v harmonijo, tudi z drugimi harmonično bivamo v sožitju.
DOKLER NAS BARVA KOŽE IN ŠMINKE, OBLIKA OČAL IN ČEVLJEV, STOPNJA IZOBRAZBE IN SMERI, POSEST GRADU ALI BARAKE, VOŽNJA V BEMFELU ALI RIKŠI, PRIPADNOST TEJ VERI IN ONI SEKTI itn. ločuje od drugih, teh drugih ne maramo, se jih izogibamo, ne maramo z njimi imeti kontakta. Na koncu ne maramo nikogar, še sebe ne več…. Ali pa sebe ne maramo že na začetku, in posledično drugih ne? Morda se tako zelo težko sprejmemo, ker se niti ne poznamo Wink.
A ne pozabimo, ozavestimo, da imamo 4 vrste hrane, energije – vsi smo v svojem obstoju preko njih povezani in ne moremo sploh biti nepovezani. V svojih dogmah ločenosti umetno ustavrjamo pregrade, ki jih v naravi NI. In narava nas spodbuja, da se vrnemo k njej, saj nam umetna inteligenca in umetni tehnološki dosežki le v 4- 5 % ponujajo napr
edek, razvoj in udobje. Mi pa se prostovoljno (?) odrekamo preostanku (v deležu 95% !!!) Big smile . Celica v organizmu ne more zase delat dobro in pri tem škodit Celoti . Smo (hočeš-nočeš) vpeti v naravo in njene cikle!
Ciklusi narave pomembno vplivajo na živa bitja, psiho in bioritme, in kar nekaj jih v prispevku našteje:
– Dan in noč – obrat Zemlje v 24. urah.
– 28 dni – obrat luna in lunine mene.
– 365 dni – obrat zemlje s svojimi letnimi časi.
– T.i. Platonsko leto – 26.000 let za obrat Zemljine osi.
– Nalednji kozmični ciklus – sončni sistem roma skozi center galaksije in galaktični ekvator – 62 miljonov let.
V tem mega okvirju je znanstveno nemogoče na leto ali celo dan ugotoviti, napovedati sovpadanje vseh ciklusov na dan x. Ali pa ? Je to sploh pomembno?
Zakaj bi čakali na kozmične dogodke, magar 21.12.2012, da le ti spodbudijo s svojo Svetlobo naš premik iz teme v harmonijo in Ljubezen ? V Povezanost, Celoto, Enost! Vsak od nas ima v vsakem trenutku moč in sposobnost, in tudi odgovornost, slediti ritmom narave…. Že danes Thumbs Up

Lepo je če deliš