Strah je del nas…vedno je bil in vedno bo…ni človeka na tem svetu, da ga nebi vsaj za trenutek spreletelo čustvo straha, če je ispostavljen določenim dogotkom in pritiskom…ki ga v določeni meri skrbijo tako ali drugače…To je povsem naravno…Klasični strah ali rutinski ni nevaren…pomoje celo koristen…saj te vsaj malo postavi v stanje ostrine-osredotočenosti…Druga zgodba so globoko ukoreninjeni strahovi…tudi nezavedni strahovi, ki izvirajo iz nekih teških dogotkov-travm…seveda tega ne moreš reševati s Transurfingom ali katerim podobnim konceptom ali modeli…za take stvari so potrebi stokovnjaki, ki profesionalno obvladajo to področje.
Oplojevalec je klasični primer individualnosti tvoje narave…to je naravno.
Vem pa kaj tebe zdaj muči…vzorec…celota-sedanji trenutek-dejanska realnost…torej skozi nek duhovni koncept…tista prava realnost, ki pa je mogoča samo v sedanjem trenutku.
Vzamima za primer mene in ženske…na osnovi mojih prejšnih izkušen ˙( slabih izkušenj )…se je skozi čas pri meni oblikovala predstava-mnenje o ženskah…ne rabim ti o tem pisat, ker ti je na osnovi mojih postov to tako jasno… …Vzamiva primer novega zmenka z žensko, ki je ne poznam…moj um…me opozarja…pazi se ženščine…skozi spomin mi zletijo vsi prejšni primeri…kjer sem se opekel…torej bom skozi um ta zmenek ocenil kot potencialno grožnjo…kar pomeni popačeno realnost…in Avy se tega zaveda…torej kaj naredim…dejanske realnosti ne poznam…in ne morem vedeti kakšen tip ženščine je pred mano…s kakšno vlogo…masko…nameni…itd…Ne bi se zdaj spuščal v neke globoke intuitivne zaznave…dejstvo je, da previdnost pri meni ne bo padla pod določeno mejo…recimo, da se zadeva razvije v dobro smer in Avy ima dober filing glede te ženščine…na osnovi dobrega pristnega-odnosa se lahko potem počasi začne skladno s časom tudi kazati dejanska realnost…in s tem pozitivna plast sveta ali prostorska različica…Vsekako pa je jasno, da trajno ni mogoče izbrisati življenskih izkušenj…pa naj kdo še tako kokodaka o praznini-celoti-sedanjem trenutku-dejanski realnosti…o nekem nezmotljivem ozadju…itd
Malo prej sem opazil pri osebi, ki je ponovno v Transurfig poslu…nek nov koncept Transurfinga, ki ga prej ni tržila…je pa prav zanimivo…kako se stvari razvijajo.