Reply To: Bioresonanca in izkušnje z njo

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Bioresonanca in izkušnje z njo Reply To: Bioresonanca in izkušnje z njo

Nataša
Član

Jaz osebno menim, da je bioresonanca lahko predvsem koristno orodje za diagnosticiranje, za uporabo v terapevtske namene pa se ne strinjam. Bioresonanca poskuša s pošiljanjem določenih vibracij vsiliti v telo neko ravnovesje, toda vibracija, ki jo pošilja aparat (ki je sama po sebi najbrž čisto dobra), je lahko popolnoma skregana z našimi zapisi, zato se lahko zgodi, da ustvari znotraj nas še večje neskladje. Poleg tega se zdravljenje ne dogaja celovito, pač pa po posameznih področjih, ravnovesje pa je uskladitev celotnega telesa in vseh naših ravni. Zato menim, da je večina tovrstih ozdravitev začasnih, oziroma če nismo največje sreče, se mi sploh ne zdi nenavadno, da lahko pride v telesu do popolnega porušenja ravnovesja. Vzemimo za primer samo kandido, s katero se na bioresonanci tako radi ukvarjajo. Aparat torej v telo pošlje določen signal, ki je invertna frekvenca kandide, ki naj bi jo uničil. V telesu pride torej do velikega odmiranja kolonij kandide (če teorija o teh kolonijah sploh drži), kar je precej obremenilno za telo. Za zdravo telo to sicer ni nič posebnega, lahko samo občutimo nekaj več utrujenosti. V primeru, da pa je energija jeter in ledvic, ki morajo v tem procesu opraviti glavno vlogo čistilcev, oslabljena, pa lahko to predstavlja katastrofo za telo. Poleg tega ti recimo zraven dodajo določeno dieto, ki je resda protikandidna, ni pa nujno tudi bazična, zato na daljši rok to popolnoma nič ne zaleže, ker kandida uspeva predvsem v kislem okolju. Če vemo, da ustvarjamo kislo okolje predvsem z negativnim čustvovanjem in notranjimi napetostmi, potem je jasno, da je vsako čiščenje kandide iz telesa nesmiselno. Da ne omenjam niti tega, da je kandida telesu potrebna, saj med drugim tudi preprečuje razvoj sladkorne bolezni, kje pa je ta meja, do katere mere je kandida v telesu potrebna, pa aparat ne zmore določit.

Za primer sem vzela kandido, vendar je moje mnenje, da je tudi sicer zdravljenje katerihkoli organov z bioresonanco nesmiselno, če ni podprto tudi z osebnim spreminjanjem in notranjim usklajevanjem. Sicer nisem noben strokovnjak za bioresonanco, sem jo pa tudi sama poskusila pred par leti, pa sem hitro dobila zelo močan notranji signal, naj tega ne počnem več. Sem pa večkrat v zadnjih letih tudi opazovala, kaj se dogaja pri ljudeh, ki so bili na bioresonanci, in sem na podlagi tega napisala svoj odgovor.

Nataša2011-04-18 09:17:25

Lepo je če deliš