Reply To: Equilibrium delavnica

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Equilibrium delavnica Reply To: Equilibrium delavnica

tadej pretner
Moderator

Irina wrote:

Drugače pa me zanima, če je še v kakih primerih težjih smiselno uporabljati to mantro npr. za popolno zdravje ali le takrat, ko so težave z navalom misli?

Odvisno od filozofskega ozadja, katerega pristaš siLOL. Poanta je namreč v tem, da loviš resonanco z realnostjo, kjer zdravje že obstaja. Kitajci iz linka, ki sem vam ga poslal, zato uporabljajo mantro “že narejeno”, al nekaj takšnega. Ampak če se ti zavedaš, da ima praznina kvaliteto popolnosti, torej tudi popolnega zdravja, je dovolj že to, da si v paznini in v končni fazi je efekt podoben, kot pri mantri “že narejeno”.

Irina wrote:
Pa recimo pri zdravstvenih problemih se preseliš v drugo realnost in vklopiš Tpolje, se ne usmerjam na organ, ampak na polje, kjer so težave, se pravi nekak se uglasiš z vzroki, ki jih mora T polje zradirat….
zanima me, če je to edina pot? Mislim je vsekakor smiselna, meni se zdi enostavno že tudi to, da se lahk v trenutku zgodi čudež oz, da je pri nekom lahk potreben določen čas…kaj pa v primeru direktnega usmerjanja na nekaj. Fora je še vedno v polju ne po tej logiki, enostavno moraš tam ven..

Ne usmerjaš se na polje, kjer so težave!!!! S tem poljem ne moreš narediti ničesar. Vedno bo obstajalo in če mu daješ pozornost, ga boš težko skenslala. Faza uglaševanja je faza ozaveščanja povezave med modelom vedenja in fizično težavo (delaš na kenslanju obojega), pokazalo pa se je, da je potem, ko s procesom začneš, pri eq z namero priporočljivo, da se klient osredotoči na obolel del telesa.
Uspeh je precej odvisen od fokusa terapevta. Če ima terapevt “razvito delo z namero”, močan fokus …, se mu ni treba osredotočati na organ. Dovolj je le, da vzpostavi namero. V nasprotnem primeru pa verjetno, vsaj na začetku, tudi pri terapevtu osredotočenost na oboleli organ ne more škoditi (govorim o eq. z namero).

Irena wrote:

Menim, da pravzaprav na koncu koncev govoriva in dojemava podobno – ti bolj skozi svet intelekta, jaz skozenj manj … Pa to sploh ni tako pomembno…”Na začetku je bila beseda, na koncu jo ni”!

Irena

LOLLOLNe le da sam rad razumem, kaj sploh počnem, tudi moj posel je takšen, da folk od mene pričakuje pojasnila. Ampak zgolj na ta način se ne pride “do konca” in tega niti ne poskušam. Če stvar razumeš, lažje delaš potrebne korekcije, dejstvo pa je, da je še kup stvari, ki jih še ne razumem – takrat pa pač delam po feelingu.
LOLLOLLOL

Lepo je če deliš