Reply To: REALNA realnost /vs./ projicirana realna realnost
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › REALNA realnost /vs./ projicirana realna realnost › Reply To: REALNA realnost /vs./ projicirana realna realnost
Bor wrote:
Nepravica ni možna!
Z zanimanjem berem te vrstice in prosim če mi lahko malo bolj razložiš kaj je mišljeno z zgornjo trditvijo ker ne razumem prav vsega…
Nepravica v smislu: Nekaj se mi dogaja, kar ni direktno ali indirektno povezano z mano, z mojimi prepričanji verjetnostnimi sistemi, ne obstaja..Ker vedno je nek prevzeti način čustvovanja, razmišljanja (zavednega ali nezavednega), ki nas drži v ”nepravičnem” položaju, kjer se nam godi slabo..Ponavadi je tudi nek krog preteklih odločitev v življenju (mogoče tudi v prejšnjih), da se znajdemo v tem položaju..Ampak karma kot jo jaz razumevam, ni nikdar nepravična, saj osebi nudi možnost, da se spremeni ali opusti napačna prepričanja in tako posledično spremeni okoliščine, ki so za njega nepravične..Tako tudi ”slaba karma” ki nad njemu vlada, posledično izgubi moč nad njim. In slek ko prej karme oseba ne razumeva več kot nekaj kar se mu dogaja od zunaj ampak le kot nekaj kar izkuša, na podlagi preteklih odločitev in na podlagi prepričanj (zavestnih in podzavestnih) ki jih ima in načina čustvovanja…
Bor…nekako mi je vseč tvoj način razmišljanja…si bolj objektivne narave.
No…Glas…ti ne more na to odgovoriti…on je bolj duhovne narave…Odgovorov na tvoj post-vprašanja NI…so zgolj subjektivna mnenja ljudi…in raznovrstne filozofije in ideologije…ki jih pač nekdo zapiše.
Realnost je čudna zadeva…težko razumljiva…in tudi težko jo je definirat…saj lahko ima praktično neskončno vidikov zaznave…Res je…število ljudi na tem planetu…nezadržno rase…kar pomeni…težave… ….Ogromno ljudi umre od bolezni-lakote-kriminala-vojn-brezupa…vsako sekundo vsaj en človek umre…Ljudje se rojevajo z raznimi telesnimi ali umskimi hibami…itd…ZAKAJ JE TAKO ???…na to vprašanje ni odgovora…( Boga-religijo-duhovnost nima smisla tu zraven mešat )
Dejstvo je, da sem prebral in slišal morje vseh možnih hipotez….ampak na koncu ostanejo zgolj hipoteze…realnost pa gre svojo pot…Od vsega mi je najbolj blizu koncept Transurfinga…Zeland nekako objektivno skuša odgovorit-opisat…razna neprijetna vprašanja…razložit določene stvari…dejstvo pa je…da svojo realnost…svoj osebni svet…moramo dojeti-spoznati sami…Neglede na vse slišano in napisano…imamo zgolj sami sebe…samo to…in nič več.