Reply To: REALNA realnost /vs./ projicirana realna realnost

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast REALNA realnost /vs./ projicirana realna realnost Reply To: REALNA realnost /vs./ projicirana realna realnost

Bor
Član

Bor wrote:

Nepravica ni možna!

Z zanimanjem berem te vrstice in prosim če mi lahko malo bolj razložiš kaj je mišljeno z zgornjo trditvijo ker ne razumem prav vsega…

Bor

Nepravica v smislu: Nekaj se mi dogaja, kar ni direktno ali indirektno povezano z mano, z mojimi prepričanji verjetnostnimi sistemi, ne obstaja..
Ker vedno je nek prevzeti način čustvovanja, razmišljanja (zavednega ali nezavednega), ki nas drži v ”nepravičnem” položaju, kjer se nam godi slabo..
Ponavadi je tudi nek krog preteklih odločitev v življenju (mogoče tudi v prejšnjih), da se znajdemo v tem položaju..
Ampak karma kot jo jaz razumevam, ni nikdar nepravična, saj osebi nudi možnost, da se spremeni ali opusti napačna prepričanja in tako posledično spremeni okoliščine, ki so za njega nepravične..
Tako tudi ”slaba karma” ki nad njemu vlada, posledično izgubi moč nad njim. In slek ko prej karme oseba ne razumeva več kot nekaj kar se mu dogaja od zunaj ampak le kot nekaj kar izkuša, na podlagi preteklih odločitev in na podlagi prepričanj (zavestnih in podzavestnih) ki jih ima in načina čustvovanja…

Se deloma strinjam. V smislu… dokler posameznik vali krivdo za svoje stanje na druge…na karkoli izven sebe potem ne hodi v pravo smer. Zato pa ko se obrne vase in ozavesti svoje bivanje lahko spozna to kar nosi v sebi in tako začne razumevati kaj pogojuje njegovo realnost.

Seveda pa je vprašanje ali ima dotični posameznik sploh kaj realnih možnosti da pride v stanje ko bo lahko dosegel uvid. Npr. če se rodiš v družini kjer je oče alkoholik, ki od žene zahteva da te splavijo in je ob tem še agresiven a se potem vseeno rodiš in živiš v peklu alkohola in agresije…koliko ima tak človek potem sploh možnosti uvida…

Poleg tega pa lahko prideš na ta svet res zelo drugačen…poznam par ki ima hudo prizadetega otroka (umsko in telesno)…no nam zdravim in takim ki imamo vsaj kolikor toliko normalne okoliščine je lahko razpravljati….in še za nas se lahko kaj hitro zadeve spremenijo…npr. začne se vojna in te vpokličejo…

Želim z vsem tem le povedati, da življenje v mnogih primerih ne izgleda nič kaj pravično in pošteno. Tudi mi ni blizu pojem reinkarnacije, ker res ne vidim smisla v tem da se rodi hudo telesno in duševno prizadet otrok zato da poplača dolgove za nazaj, katerih se niti ne spominja ne ve zanje in kako lahko v tako težkem stanju potem sploh napreduje (uvid…).

Sam na vse to gledam nekoliko drugače…strinjam se tudi s tem kar je napisal Tadej, da je potrebno v posamezniku buditi zavest, da je on tisti ki ima možnost ustvarjanja in kreacije novih realnosti.

Bor
Lepo je če deliš