Recikliranje mleka?
Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › Recikliranje mleka?
- This topic has 61 odgovorov, 14 glasov, and was last updated 13 years, 8 months nazaj by strelka.
-
AvtorPrispevki
-
7. 11. 2010 ob 9:04 #6491tadej pretnerModerator
Pred nekaj dnevi sem dobil tale mail. Ali kdo kaj ve o tem? Številke (12345), ki so v tekstu omenjene, sem res našel, a šele ko sem dvignil spodnji zavihek kartonaste embalaže alpskega mleka …
Za podobno zadevo, vezano na meso vem, da laufa na Hrvaškem, kjer del robe s potečenim rokom vračajo proizvajalcem, ki jo prepakirajo in vse je zakonito … (bilo na HTV)Mleko s pretečenim rokom pošljejo zopet h proizvajalcu, ki ima zakonsko
dovoljenje, da lahko ponovi proces pasterizacije pri
190 stopinjah in ga da ponovno na trg. Po zakonu se lahko ta proces ponovi
5x.
Proizvajalec je zavezan objaviti kolikokrat je ponovil ta proces in ga tudi
objavi, vendar na svoj način, zavedajoč se, da se nihče ne vpraša, če je
bilo kupljeno mleko predelano že večkrat. Skrivnost je napisana spodaj, na
dnu tetrapaka, z majhnimi številkami. Recimo da je napisana številka 12345,
manjkajoče število nakazuje kolikrat je bilo mleko ponovno dano v obtok.
Recimo 12 45, manjka številka 3 – to pomeni, da je bilo mleko 3x pretečeno
in zopet prevreto.
To pa še ni vse, ker v paketu, kjer je 12 kom mleka, bo pri nekaterih manjkala
številka pri drugih pa bodo vse številke.
To pomeni, da je bila celotna pošiljka enako tretirana.
Na tak način podjetja bogatijo, torej tako, da reciklirajo pokvarjeno mleko
in tisti,
ki nosi posledice smo seveda mi, ki pijemo umazano vodo.7. 11. 2010 ob 12:01 #6496AnonimnežNedejavno7. 11. 2010 ob 14:10 #6504OldieČlanNaše zdravje nariba zaradi pasteriziranega in homogeniziranega mleka že tako in tako. Na tak način obdelano mleko je za nas neprebavljivo. Se nič ne čudim, če izvajajo to, kar je napisal Tadej.
Naj na hitro malo napišem o pasterizaciji in homogenizaciji.
Pasterizacija je postopek toplotne obdelave živila, s katerim
zmanjšajo število mikroorganizmov, ki bi lahko povzročili bolezen,
kvarjenje ali celo nezaželeno fermentacijo živila. Hkrati tudi
inaktiviramo encime v živilu in mu s tem podaljšamo kakovost in
obstojnost. Govora je o segrevanju med cca 65°C-120 in več °C.Pri tem se zgodi, da se pasterizacijo uniči naravno prisotne encime zaradi česar postanejo ti izdelki takorekoč težko prebavljivi in telo iz njih ne more vsrkati vitaminov, kalcija in drugih mineralov. Fermentirani izdelki so hrana za našo črevesno floro, s pasterizacijo je fermentacija ovirana. Doma narejeni jogurti iz surovega mleka so nekaj najboljšega.
Homogenizacija je postopek, kjer mleko pod zelo velikim pritiskom(100-250barov!!) izbrizgajo skozi ozko odprtino ventila na ploščo z namenom razbiti maščobe. Tako mleko ohranja belo barvo, se lepo preliva, maščobe pa se ne nabirajo na vrhu .
Maščobe v mleku se s tem postopkom dobesedno razbijejo na prafaktorje. Ko tako maščobo vnesemo v telo, le te predstavljajo za naše telo pravi šok. Tako drobni maščobni delci so glavni krivci za povišan holesterol, saj so tako majhni, da enostavno nenadzorovano preidejo neposredno
v kri in se nalagajo v žilah ter povzročajo vnetja, namesto da bi se razgradili v
prebavnem traktu.S pasterizacijo in homogenizacijo dobimo strup za telo, efekt pa se pokaže daljnoročno.
Poskušajte dobiti mleko in mlečne izdelke iz nepasteriziranega in nehomogeniziranega mleka. Telo vam bo hvaležno, zdravje tudi, okus je pa super.
Kar se tiče prenosov bakterij iz živali na človeka, pa so znanstvaniki že pred 30 leti ugotovili, da se tipične bakterije, ki naseljujejo črevesje živali, ne morejo učinkovito transplantirati v človeško telo in obratno. Pasterizacija je povsem nepotrebna, predpogoj pa je, da je krava, ki daje mleko popolnoma zdrava.Govorim iz izkušenj, ker sem zaradi napačne prehrane v otroštvu pa do sedaj konkretno zbolel in sedaj moram popraviti veliko škode za nazaj. Kakšno svinjarijo vse vnašamo v telo s hrano iz supermarketov, kozmetiko, čistili……Same psihoaktivne snovi, ki te držijo v šahu in pri dohtarju(farmaciji, tabletah).
lp
7. 11. 2010 ob 14:18 #6506strelkaParticipantSam mene pa res zanima ..kako pokvarjenemu mleko zvečaš rok uporabnosti …???
Pokvarjeno alpsko mleko je pa itak samo za ..stran.
Če se zakisa se zakisa …zaseri …se ga pač predela kaj vem v skuto ..( ne vem samo predvidevam)
( govorim o navadnem mleku)
Ne vem tega ..jaz tudi nisem opazila nobeneh številk na pakengi alpskega mleka lj mlekarne.zakaj pasterizirajo ….
mah prekuhano mleko ni nič slabega…pač uniči tud mogoče gliste, ki so tudi v mleko eko krav
samo mnenje….No pa še tole dodam …mleko kakor jaz vem se še hitreje včasih pokvari ..kot pa je rok trajanja …
razen ok jogurt pa kakšna skutka ….kisla smetana ..zdrži tud mal čez rok, kakšene 3 štiri dni pozimi čist komot, ..ostalo se pokvari.glede mesnin to je pa res ja …tud tukaj podaljšujejo rok trajanja …to se opazi pri pakengi …npr ampak je označeno podaljšan rok ..na tega pa tega…
salame se namreč ne pokvarijo tko hitro …sveže …suhe pa itak rok neomejen razen hja jih težeje režemo …ker se sušijosicer pa piše ..pri ostalih artiklih uporabno najmanj do ..to pomeni vse kar je že čez ..je lahko še dobro …saj še kakšen mesec… 14 dni pa gotovo.
strelka2010-11-07 14:34:50
7. 11. 2010 ob 15:02 #6510KatkaČlanLjudje pa res znamo zasrat, kar je mati narava tako lepo in preprosto naredila…bi rekel Avatar
Nisem se slisala, da bi mleko reciklirali, mozno pri teh …packih pa je. Pri nas doma se izogibamo alpskega mleka, ker vem, kako zelo skodljivo je, da je rok trajanja okrog pol leta…mi da tud zdrava kmecka pamet vedeti…halo, poskusi dat navadno kravje mleko za pol leta na toplo…bljak..Zato se pojavlja holesterol pri majhnih otrocih, pa ne samo to, znano je, da povzroca od rakavih oboljenj do poapnenja zil.Da vsebuje svasta od antibiotikov, do razbitih mascobnih celic…ki se veselo nabirajo po telesu. Zato vsakdo, ki da kaj nase, ne pije alpskega mleka, cenenega mleka iz uvoza in ostalik packarij, kjer pise mleko…Znanka je dajala alpsko mleko majhnim jagenjckom, ki ga mama ovca ni marala…pravi, da so po vecini vsi pomrli…odkar jim daje domace kravje mleko, ni se nobeden…Je nasplosno treba biti zelo previden, kaj se kupuje…tudi na artiklih, ki so siru podobni ce ne pise sir, potem nima veze…je kemija..7. 11. 2010 ob 19:18 #6526anjaParticipant7. 11. 2010 ob 20:25 #6532OldieČlanV tem kapitalistično farmacevtskem psihopatskem sistemu(za nas) velja samo: Nič ni resnično, vse je dovoljeno.
Mleko res ni primerno najbolj primerno živilo za vse. Najlažje se to ugotovi, če opazujete odziv vašega telesa takoj potem in še par ur po zaužitju mleka. Opazujte se. Če vas samo malo kakrkoli špikne, ali morda rahlo zaboli v želodcu, trebuhu, je to sporočilo telesa, da to živilo ni za vas. Sam sem si pisal dnevnik užite hrane ter nato odzivov telesa na hrano. Super, kaj vse se človek navadi o sebi. Zanimivo je to, da je bil moj seznam zame najbolj nebrebavljive hrane praktično enak tisti po krvni skupini. Ko sem primerjal vse moje zapiske in tisti seznam je to bilo to. Prehrana skladno s krvno skupino je nekaj boljšega.
Se opravičujem če sem malo offtopic. -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.