Odgovori na: Astrologija, tranziti planetov, vplivi,..

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Astrologija, tranziti planetov, vplivi,.. Odgovori na: Astrologija, tranziti planetov, vplivi,..

tadej pretner
Moderator

Ko si omenil okoliščine bi še jest malo okoliščine pokomentiral. Okoliščine so posledica stanja bitja.

Si prepričan? Govoriš kot da si sam na svetu, v resnici pa si le sokreator. Množica kreira globalne okoliščine, ti sam pa to, kako se v njih znajdeš.

Okoliščine ne povzročajo tvojega počutja tvoje počutje pa povzroči okoliščine.

V resnici velja oboje – ti vplivaš na okoliščine, te pa nate.

Okoliščine ne povzročajo materializacije.

Če te prav razumem trdiš, da recimo vojna s sabo ne prinaša žrtev ;o)

Vedno ko si v dvomih da si pod nekim vplivom se tega spomniš da je vse le posledica tvojega stanja bitja in ne obratno.

Ko sem nekje omenil, da že majhna sprememba okoliščin vpliva na nas (kar si komentiral), sem mislil predvsem na takšnele primere:
– človeka obravnavaš drugače, če imaš v rokah skodelico s toplo pijačo, kot pa če imaš kozarec z mrzlo:
– če je v zraku čutiti nedoločen vonj čistila, avtomatično bolj pospravljamo pisalno mizo;
– kdor sedi na trdem stolu ima običajno bolj toga stališča kot tisti, ki sedi na mehkem;
– če vstopimo v prostor, v katerem je na steni slika knjižnice, začnemo nezavedno govoriti “bolj izbrano”

Iz teh primerov je jasno, da se zelo velikokrat če ne največkrat vplivov, ki povzročajo spremembo našega počutja in razmišljanja sploh ne zavedamo.

če sam kdaj za foro rečem, me prav zanima kaj mi pa pravi astrološka diagnoza za to obdobje? In recimo takrat sem v obdobju, ko v sebi morda čutim ene težnje, ki vlečejo v levo, druge ki vlečejo v desno in je vse skupaj res brez logike, da bi se sploh lahko odločil kateri sili pomagati in se nato posledično premakniti levo ali desno.. In vedno ko potem pogledam v astrologijo, je le na astrološki način preko planetov opisano to kar že sam v sebi čutim, en aspekt povzroča željo po premiku, drugi pa premik onemogoča in nato ponavadi časovni okvir, kdaj se ti aspekti končajo in pridejo naslednji – ko se bodo stvari same skristalizirale.. Kar mi samo potrdi moje zasnovano mnenje; zakaj bi nekaj iskal izven sebe, če v sebi to mnogo bolj jasno čutim/doživljam/živim.. In zakaj bi rabil “nasvet”, ki ga bom brez da bi ga dobil tako ali tako poslušal, mu sledil zaradi subilnosti v samemu sebi..

Takoj podpišem …

Lepo je če deliš