Fokus

Prikaz 1 prispevka (od skupno 17)
  • Avtor
    Prispevki
    tadej pretner
    Moderator

Tissa je odprla temo fokus, pol sem bil pa nekaj brihtn in jo po nerodnosti zbrisal. V glavnem, spraševala je, kakšna je razlika ali imaš pozornost v hari ali v praznini, Razlika je v tem, da takrat, ko imaš pozornost v hari, skoznjo energijo aktivno vlečeš in tudi akumuliraš. Pri fokusu v praznini ni nobene akumulacije.

Lepo je če deliš
    tissa
    Participant

Torej, če že zbiram ima vseeno fokus na hari več dobrobiti. Jaz sicer največ prakticiram zadnje čase fokus v sebi, na praznem prostoru mi je kar mal težko, no saj na začetku mi je bilo tudi težko imet fokus v hari, z vajo pa se stvari izboljšujejo in je vedno lažje… marsikomu pa je verjetno težje imet pozornost v svoji notranjosti kot zunaj sebe, sej večinoma ima človek misli, fokus tako ali tako nekje zunaj.

Lepo je če deliš

"Kdor gleda navzven, sanja. Kdor gleda navznoter, se prebudi." Carl G. Jung

sonce
    Participant

Ojla, mene pa zanima kako lahko sploh gledaš v praznino – sem poslušala posnetek, da tako da gledaš človeka malo pred njim samim….rada bi kak namig kako se lahko pravilno lotiš te zadeve…se mi zdi da se nekaj dogaja tudi z očmi?
    Hvala za odgovor
    lpv

Lepo je če deliš
    Sabina
    Participant

Za to obstaja tudi ljudski izraz ‘zreti se v prazno’- torej nič posebnega ni to.  Zagotovo se ti je že kdaj zgodilo, da si enostavno izklopila in se zazrla ‘kar nekam’, sledil je nekakšen občutek olajšanja, počitka. Zato tudi svetujejo, da naj bi po napenjanju oči ozrli se nekam v daljavo.

Pravzaprav se takrat vklopi periferni vid- ne izostruješ pogleda, pozornosti na točno določen objekt, ampak pogled razširiš, kot bi vidla vse kar je možno naenkrat,a nič izostreno. V mraku in temi se ti tudi ‘vklopi’ periferni vid.

Upam, da sedaj razumeš :)

Lepo je če deliš
    Sabina
    Participant

Ja, kot bi se  zazrla v ves zrak, praznino pred tabo. Ko to narediš, te pravzaprav takoj ‘vrže v telo’, bolj se zavedaš sebe….

Lepo je če deliš
    sonce
    Participant

Ojla, hvala za odgovor, malo bolj se mi pa res že svita….se pravi, če sem prav razumela,tudi v primeru ko človek stoji nasproti mene ga pogledam v praznino pred mano … :scratch:

Lepo je če deliš
    Sabina
    Participant

Ja  :yes:

Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 17)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.