Reply To: Equilibrium delavnica
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Equilibrium delavnica › Reply To: Equilibrium delavnica
AVATAR wrote: Ta scenarij zdaj izpade kot…Da sem sam sebi najhujši sovražnik, hkrati pa ujet v zračni vrtinec, ki me kot lutko vlači naokoli…
Je to NOROST ali RESNICA…???…Verjetno si bo moral vsak sam odgovorit na to vprašanje.
Za boljše razumevanje naj k temu dodam, da se strinjam, da je potrebno vzdrževat higijeno uma, saj to pripomore k dobremu ravnovesju in čistosti uma.
Eckhart sicer dobro razloži to svojo temo o kateri piše…vendar pretirava, ker je EGO po njegovem…utelešen hudič…in vse skup na koncu izpade kot izganjanje hudiča…kar je močno vprašljivo…in to velja tudi za veliko drugih avtorjev in predavateljev ?!
Materialni svet je z duhovnega vidika kot neko prekletstvo…nekaj kar se je treba nujno znebiti…Tadej, rad napišeš…Da je moč duha najmočnejša, če je usmerjena k Zemlji…po drugi strani pa napišeš…da ljudje izgubljamo energijo, če se usredotočamo na materialne dobrine, ljudi, stil življenja…itd…kar je čisto nasprotje…Večkrat si mi očital, da sem ločen od celote ( SINGLE PLAYER ) in kot tak ne morem bit uspešen in Vesolje me ne podpira…Po drugi strani pa dejstva boleče prikazujejo ljudi, ki so nesramno bogati…tako bogati, da človeku ni jasno kako je to mogoče…in ti ljudje niso povezani z Vesoljem…Meni pa bi Vesolje vstran vzelo še tistih par evrov drobiža, ker sem ločen, ravno tako, kot nesramno bogati bogataš ?!
Jaz…nisem ime…nisem moški…nisem človek…nisem nobena oblika…Sploh ne vem, kdo in kaj sem…Nekdo, ki ne ve kdo in kaj je…se je pač odločil, da bo taval po Zemlji…za posladek pa še obseden z Hudičem ( ego)…in kako zdaj to zveni, skozi zdrav razum ???
Test praznine sem naredil v sanjah…in je teško dojemljiv…( kako delovati iz praznine )…ne vem pa ali je kaj takega sploh možno v realnem-materialnem svetu…Pri Equilibriumu si omenil…vizije…lahko predvidevam, da je to podobno zunanji nameri ( Transurfing ) ???
Sam pri sebi sem se odločil, da se ne bom globje zapletal s to duhovnjostjo, ker sem mi lahko skisajo možgani in si zafuram življenje do konca…to se je že marsikomu zgodilo…Raje bom sledil svoji poti-resnici…Edino v kar sem prepričan, je to, da ima vsak človek svojo resnico in pot.