Reconnection
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Reconnection
- This topic has 428 odgovorov, 36 glasov, and was last updated 10 years nazaj by snowcat :).
-
AvtorPrispevki
-
12. 10. 2010 ob 23:20 #5710tadej pretnerModerator
Pred cca 14 dnevi je bila na HTV v oddaji Na robu znanosti predstavljena metoda reconnection (gost oddaje je bil dr. Pearl, ki je oče metode). Ko je govoril o učinkovitosti metode, je omenil tudi primer športnika, ki si je zlomil nogo, pa je s pomočjo te metode po štirih dneh že hodil (brez gipsa seveda). In zadeva me je tako zaintrigirala, da sem “našel” v Lj. ustrezno terapevtko te metode. Tule je predstavitev iz njene spletne strani.
http://www.notranjamoc.com/?cat=10
V glavnem – danes sem šel na reconnection. Ne morem seveda še govoriti o praktičnih učinkih, ampak izkušnja je bila fantastična. Terapevtka se te ne dotika, dogaja pa se sto na uro. V enem momentu sem dobil občutek, da je celo moje telo postalo srce in sem dobil občutek zibanja ob utripih. To se je dogajalo tako intenzivno, da sem imel prvi hip željo, da zadevo “izkontroliram”, a sem se potem prepustil. V glavnem – še kaki dve uri o terapiji me je rolalo kot zverino. Bom šel še dvakrat, da zaključim priporočljiv cikel treh terapij.
12. 10. 2010 ob 23:35 #5711BAD-BOYParticipantA dej dej… Ta dr. Pearl ni odkril nič novega. To je le reiki z drugim imenom.
To je bil enkrat komentar ene bejbe tu na forumu, se ne spomnim več katere.
Sicer pa “zgleda” kul, samo cena ni kul. To je res noro kakšne so že cene.
Je pa tudi knjiga v slovenščini. Me pa zanima koliko se lahko dejansko naučiš o tem iz knjige, ker sem enkrat na internetu prebral, da avtor samo nabija kako poseben je, ker mu je bil ta dar dan.
12. 10. 2010 ob 23:51 #5713glasParticipant13. 10. 2010 ob 0:07 #5715tadej pretnerModeratorBAD-BOY wrote:
A dej dej… Ta dr. Pearl ni odkril nič novega. To je le reiki z drugim imenom.
Sicer pa “zgleda” kul, samo cena ni kul. To je res noro kakšne so že cene.
Je pa tudi knjiga v slovenščini. Me pa zanima koliko se lahko dejansko naučiš o tem iz knjige, ker sem enkrat na internetu prebral, da avtor samo nabija kako poseben je, ker mu je bil ta dar dan.
Za knjigo v slovenščini vem, a je (še) nisem prebral. Ob poslušanju Pearla in eni praktični demonstraciji nad vodjo oddaje Na robu znanosti Krešimirom Mišakom, nisem imel občutka, da gre za reiki, niti se ne uporablja nikakršnih simbolov. No, knjigo sem prelistal in jasno je, da je v njej kup že znanih teoretičnih konceptov. Ampak tudi pri svojim energijskim delu z bivalnim prostorom opažam energijske odzive, ki so drugačni od odzivov v preteklosti, zato verjamem, da so “na pohodu” dejansko neke nove energije. Sier pa – jaz sem poedal svojo izkušnjo, mnenje pa si naj vsak ustvari sam.
glas wrote:
Zanimivo…
A si šel s kako specifično zadevo tja, da vidiš, kakšen bo učinek?Razlogov, da sem pristal na terapevtski mizi je več:
– “Delam” z eno frendico, ki ima določene težave, ma pa totalne probleme z osredotočanjem, tako da pri uporabi metod, s katerimi delava (izpeljanki Sedona metode, Brownovega procesa prisotnosti in sorodnih zadev) ne dosegava želenega napredka. Zato sem pomislil, da ji bo verjetno en reconnecting push koristil.
– iščem sveže programe/pristope za Šolo za bioterapevte, zato sta mi je Anita in ta metoda pač zanimivi. Z Anito se bova pogovarjala tudi o možnosti, da se morebiti v šolo vključi kot predavatelj, zato sem jo seveda želel videti/začutiti v akciji.13. 10. 2010 ob 0:39 #5716AnonimnežNedejavnoReiki… Najprej je treba vedet kako približno poteka seansa, šele potem bi se lahko sklepalo čemu je podobno…
Beseda drugačna oz. močnejša energija je pa lahko zelo dvoumno…zame to pomeni energija ki je iz višje ravni obstoja…to pa ne pomeni da teh energij v preteklosti ni bilo…
Če dam primer mantre OM…mantra recimo v milijon letih ni postala nič močnejša…samo človeček jo s svojim razvojim lahko recimo danes kao občuti močneje kot pred 50. leti…Skratka od pretočnosti energetskega sistema in prečiščenosti vsakega posameznika je odvisno koliko lahko človek prenese…in višje ko so energije bolj delujejo čez srce…in če srce ni odprt, potem vprašanje kako bo to fizično telo preneslo…
Je pa res, da so v naše osončje in na planetek spet začele prihajati energije, ki jih ni bilo že nekaj tisočletij, ampak to ni samo zaradi nas ampak širše okolice…kot evolucija celega našega sončnega sistema katerega del smo tudi mi…in nekatere energije so tako visoke da se enostavno odbijejo od nas…jih je treba malo zmanjšat da jih lahko človeštvo sprejme…in s tem so se nekateri posamezniki in skupine ukvarjale tako v preteklosti kot sedanjosti…
13. 10. 2010 ob 10:00 #5722AmedeaČlanBAD-BOY wrote:
A dej dej… Ta dr. Pearl ni odkril nič novega. To je le reiki z drugim imenom.
Tako lahko komentira nekdo, ki tega ni izkusil. Problem je namreč, če smo ujeti v omejitve.
Reiki je pač samo ena od tehnik, medtem ko Reconnection presega tehnike in tudi deluje na drugačen način. Pri slednjem ne gre za delo s strahom (zaščitami), raznimi simboli….V glavnem – lahko poskusite, kot je poskusil tudi Tadej in potem primerjajte.13. 10. 2010 ob 10:09 #5723AmedeaČlantadej pretner wrote: V glavnem – danes sem šel na reconnection………….. Bom šel še dvakrat, da zaključim priporočljiv cikel treh terapij.
Tadej, v bistvu si šel na The Reconnective Healing – to je zdravljenje s ponovno povezavo.Priporočajo se trije obiski zdravljenja s ponovno povezavo in to se razlikuje od vzpostavljanja ponovne povezave – tisto pa je The Reconnection.Citiram z uradne strani The Reconnection:Razlika med zdravljenjem s ponovno povezavo (Reconnective Healing) in ponovno povezavo (The Reconnection) je v bistvu v namenu.Namen zdravljenja s ponovno povezavo je v osnovi zdravljenje, naj bo to telesno, umsko, čustveno, duhovno ali na kateri koli drugi ravni. In seveda boste za dosego stopnje zdravljenja, ki ga sproži zdravljenje s ponovno povezavo, kot del procesa do neke mere izkusili ponovno povezavo. Ponovna povezava je tista, ki dela zdravljenje s ponovno povezavo tako neizmerno celovitejše kot pa tehnike zdravljenja, ki smo jih imeli na voljo doslej.(priporoča se 1 – 3 terapije zdravljenja s ponovno povezavo oz The Reconnective Healing. Lahko se izvede tudi samo ena terapija, če človek čuti, da je dobil od zdravljenja tisto, kar je potreboval. Zdravljenje je po treh terapijah dokončano in ga v življenju ni potrebno več ponavljati.)Namen ponovne povezave je, da se v polnosti poistovetimo z našo prirojeno povezavo z vesoljem. To se stori v dveh srečanjih, ki jim pravimo prejemanje osebne ponovne povezave. In seveda boste za dosego stopnje ponovne povezanosti, ki jo sproži ponovna povezava, kot del procesa do neke mere izkusili ozdravljenje.(vzpostavljanje Ponovne povezave ali The Reconnection je proces, ki se ga naredi v dveh ločenih seansah – vsaka traja približno 45 minut. Tudi to povezavo se naredi samo enkrat v življenju.)
In čeprav ta dva procesa nista popolnoma ločena, je za prejetje vseh prednosti obeh procesov zdravljenje s ponovno povezavo in osebno ponovno povezavo treba izkusiti ločeno.…..Lp, MojcaAmedea2010-10-13 13:15:56
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.