Reply To: Preseganje ega?

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Preseganje ega? Reply To: Preseganje ega?

zofija
Član

tadej pretner wrote:
Jaz sem te to vprašal, ne pa trdil.

Nekaj je te stvari razumeti, nekaj drugega je, da jih živiš, spet nekaj tretjega pa, da si z njimi identificiran. Kdor se takrat, ko jih zagovarja in brani njihove pozicije razburi, je zanesljivo s stvarjo, katerokoli pač, zgolj identificiran. In jarz sem recimo tvoje utemeljevanje, da si ponižna in da je to to, v tisti temi doživel kot razburjanje. Zato govorim o ponižnosti v zvezi s tabo zgolj kot o identifikaciji, zato tudi tista podvprašanja.

.

Tadej, tisto kar si me ti vprašal, si tudi dobil odgovor( saj je to tisti stavek z vprašajem na koncu, kaj ne?)

CITIRAM TADEJEV STAVEK: ( mimogrede, ali se ti ne zdi, da takšno prepričanje jemlje moč manifestacije?, da je nekako tako, da bo že Bog za vse poskrbel, meni ni treba). Evo in na tisto kar si me vprašal, si tudi dobil odgovor ampak na tisto kar pa sledi po vprašaju, si pa trdil, ja oz. zgleda, da je to tvoje mnenje……

Glej Tadej, če si ti v temi ponižnost moje utemeljevanje ponižnosti doživel kot, da se razburjam, je pač to tvoje dojemanje mojih postov. Drgač sem se pa ob tej temi zelo zabavala in narežala, pa nisem bila edina, tudi naša Rezi se je narežala, sploh pa, ko si izjavu, da sem ti bila do te teme simpatična pol pa kao ne več, Tadej midve sva se valali od smeha in tudi izliv iz oči je prišel……ne nakladam, imam priče…..kako si boš pa ti tole vzel, je pa tvoje, pač tako je bilo……..

Ja, se strinjam s teboj, da na umu lahko kaj hitro stvari razumeš, vendar pa resnično razumevanje in zaupanje pa lahko pride samo iz življenja, iz prakse živeti to tukaj in sedaj…….JE TREBA TO ŽIVETI……..te vrednote…….

Drgač pa itak vsak razume stvari, sam do tja kamor pač sam seže,…..kaj ne Avatar? In tudi moderni psihologi iz tega niso izzuzeti, saj so samo ljudje s pogojenim umom in seveda z diplomo, kuker v smislu doooolga leta študija……čestitam……

Drgač pa ja, vsi smo duhovni ali pa noben ni duhoven, kuker tudi to, da je vse popolno ali pa nič ni popolno, to je odvisno od vsakega posameznika, ker vsak je sam odgovoren za svoja dejanja, besede in misli in usklajenost le teh se pa kaže v dejanjih tukaj in sedaj….sedaj pa ali si znanstvenik, moderni psiholog, pisatelj definicij, romanov, gospodinja, učitelj, učenec, al pa če si nepismen…….nč važen…….važno je le usklajenost misli, besede z dejanji…….

Drgač pa dokler bodo moralisti pisali pravila o etiki, je to isto kuker krščanarji, ki imajo deset božjih zapovedi….ali se jih držijo? najbrž nekateri, sam cerkev kot institucija sigurno ne…..
Lepo je če deliš