Reply To: Kozmično sevanje
Forum Duhovnost › Forumi › Radiestezija › Kozmično sevanje › Reply To: Kozmično sevanje
Brezo wrote: Hm, to res igra neko vlogo, ampak bistveno manj pri tistih, ki se igrajo z nihalom kot pri tapravih intuitivcih…
Bom še tole pokomentiral, saj sam, kar se tiče znanja, ne delam bistvene razlike med intuitivcem in radiestezistom. Radiestezist bi moral poznati poleg osnovnih prvin radiestezije tudi geomantijo in osnove fizike. Če me kdo, ki je recimo od mene ful oddaljen, tako, da ga sam ne morem opedenat, vpraša za dobrega radiestezista, mu vedno raje svetujem geomanta, čeprav tudi ti niso idealni. V praksi je namreč tako, da so v glavnem radiestezisti največja tema, geomanti pa zelo dobro poznajo informacijske in finoenergijske ravni prostora, žal pa zanemarjajo fiziko. Vem za konkreten primer, ko sta dva zelo znana slovenska geomanta pri nekem projektu “počepnila”, ker nista poznala preprostega fizikalnega dejstva, da pride na karbonatnem ali kremenovem terenu takrat, ko ga obremeniš (recimo z njihovimi litopunkturnimi kamni, kadar uporabijo ekstremno velike), do precejšnjega EM naboja, ki deluje na ljudi zelo neprijetno, je pa začasen. TA problem se sam umiri recimo v enem letu. No, v konkretnem primeru je šlo za to, da sta omenjena geomanta dobila “naročilo” energijsko urediti eno večjo parcelo na Krasu. Postavila sta litopunkturne kamne, zaradi pojava, ki sem ga omenil, pa je bil rezultat totalen energijski kaos, ki so ga okoličani opazili in odreagirali (zadeva je bila pred nekaj leti na TV). Geomanta problema nista poznala in sta se “umaknila”, tako, da se je moral naročnik z nezadovoljnimi okoličani zajebavati sam. Sčasoma pa se je seveda energijsko stanje spontano umirilo.