Kozmično sevanje

Forum Duhovnost Forumi Radiestezija Kozmično sevanje

Prikaz 1 prispevka (od skupno 32)
  • Avtor
    Prispevki
    Gasper
    Participant

Živjo!

Meni je en gospod radiestezist “odkril” kozmično sevanje nad posteljo, sicer blagodejno, a moteče. Zanima me, če se da kaj trajno narediti zoper to?
    LP

Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

Gasper wrote: Živjo!

Meni je en gospod radiestezist “odkril” kozmično sevanje nad posteljo, sicer blagodejno, a moteče. Zanima me, če se da kaj trajno narediti zoper to?
    LP

Žal je tole “odkritje kozmičnega sevanja” nad tvojo posteljo ponovna potrditev, da kroži v povprečju med vsemi alternativnimi metodami, največ neumnosti ravno v radiesteziji. KAr se tiče poznavanja področja svojega delovanja, so pri nas radiestezisti v povprečju definitivno katastrofalno slabo poučeni.
    Konstantno kozmično sevanje nad tvojo posteljo, kot ločen vir sevanja, ne more obstajati. Kaj kozmično sevanje sploh je? V glavnem gre za sevanja iz Sonca (UV sevanje, IR sevanje …). To sevanje se sicer v glavnem absorbira v atmosferi, a zaradi znanih ozonskih lukenj in splošnega tanjšanja stratosfere, danes prihaja tega sevanja na Zemljo več, ampak te spremembe zajemajo ogromna področja – recimo skozi velikansko ozonsko luknjo nad Avstralijo. To je primaren vpliv kozmičnih sevanj.
    V sekundarnem smislu pa vplivajo na spremembo zemeljskega magnetnega polja (v fazah različne aktivnosti Sonca se lahko pride do izjemno velikih sprememb), kar pa spet občutijo ogromna področja Zemlje hkrati.
    Predlog dneva: Najdi si strokovnejšega radiestezista.

Lepo je če deliš
    Član

UV in IR…sevenje je tako vsakdanje prihaja večinoma s sonca…kar se te dni lepo pozna na moji koži…To sevanje ti ne more prit v stanovanje skozi zide, ker je prešibko…Druge oblike kozmičnega sevanja so bolj nevarne…to so zelo hitri subatomski delci, ki imajo zelo velik energijski potencial…prihajajo iz sonca kot iz celega vesolja in nenehno bombadirajo Zemljo.

Zemljo pred njimi varuje njeno magnetno polje…naprimer severni sij…je posledica trka kozmičnih delcev v Zemljino magnetno polje, ki deluje kot ščit in varuje življenje na Zemlji…kot vidiš tudi ti bolj nevarni ne pridejo do tebe…Majhen odstotek jih sicer pride skozi…konstantno…na celem planetu…vendar jih je premalo, da bi škodovali življenju nasploh ali tebi.

Ker mi je jasno, da ne boš imel miru s sevanji …se zmeni s Tadejem za posvet…za njega lahko rečem…da bolj objektivno oblada zadevo…od večine drugih…in jaz nikoli ne dajem praznih “komplimentov”

Lepo je če deliš
    Anonimnež
    Nedejavno

Sem raje počakal na odgovor Tadeja, ker mi to s kozmičnim sevanjem in posteljo ni bilo čist jasn…kako ti lahko seva samo v sobi in ne še drugje…in kot pravi Tadej kozmična sevanja zaobjamejo mal večja območja…kakšne neonske luči ipd. pa itak ne bi štel pod kozmične zadeve pa čeprav sveti kao luna…LOL Drugače se pa jaz tudi nagibam k takemu mišljenju kot ga je nakazal Tadej….Wink

Mene bi bolj zanimal s kakšnimi orodji in vprašanji je kao radiestezist prišel do takega zaključka…Tongue
    Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

AVATAR wrote: Ker mi je jasno, da ne boš imel miru s sevanji …se zmeni s Tadejem za posvet…za njega lahko rečem…da bolj objektivno oblada zadevo…od večine drugih…in jaz nikoli ne dajem praznih “komplimentov”

Prijazen si Wink

Brezo wrote:

Mene bi bolj zanimal s kakšnimi orodji in vprašanji je kao radiestezist prišel do takega zaključka…Tongue

Brezo, ponovil bom tisto, kar sem že nekajkrat omenil (se mi zdi da nazadnje v temi o orbih). Ne glede na to, ali si neposreden intuitivec, ali pa do podatkov prihajaš prek nihala, vedno je zgodba enaka – podatki, ki jih dobiš, se neposredno naslanjajo na tvoje eksaktno znanje in prepričanja. Če znanja nimaš, če imaš prepričanja sezuta, so totalno brezvezni tudi podatki, ki jih dobiš prek nihala ali intuitivno. Primer: Ne spomnim se, ali sem v vašem razredu že razlagal problematiko neskladja med posameznimi elementi ega, ampak če ima recimo nekdo s tem težave in pride po diagnozo k intuitivcu ali radiestezistu, ki o teh stvareh ne ve ničesar, ni nobenih šans, da bosta eden ali drugi vrgla ven pravilno diagnozo.
    tadej pretner2010-08-27 10:50:12

Lepo je če deliš
    Anonimnež
    Nedejavno

Hm, to res igra neko vlogo, ampak bistveno manj pri tistih, ki se igrajo z nihalom kot pri tapravih intuitivcih…Wink

Pri delu z nihalom je pomembno da vprašanja niso dvoumno postavljena in da je človeček kao v alfa stanju oz. rahlo meditacijskem stanju…šele potem se lahko dobiva mal bolj korektne odgovore…Ne pa da nihalo zdaj kaže JA, čez pol minute pa NE…

Se pa res ne spomnim ali si v šoli omenil ta pomembni detajl—alfa stanje pri delu z nihalom…Wacko…brez znanja se pa človeček itak ne more preveč igrat s silami ki jih ne razume…lahko pa ima to znanje v podzavesti pa se zavestno tega ne zaveda…pa smo spet pri mistiki, astralu, učenju v sanjah ipd….Tongue
    Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

Brezo wrote:

Pri delu z nihalom je pomembno da vprašanja niso dvoumno postavljena in da je človeček kao v alfa stanju oz. rahlo meditacijskem stanju…šele potem se lahko dobiva mal bolj korektne odgovore…Ne pa da nihalo zdaj kaže JA, čez pol minute pa NE…

To seveda drži, a v konkretnem primeru je šlo za “radiestezista”, ki se mu niti sanja ne, kaj kozmično sevanje sploh je. Če pa se kot radiestezist že deklarira, pa predpostavljam, da delo z nihalom kolikor toliko obvlada.

Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 32)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.