Reply To: Problem odločitve

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Problem odločitve Reply To: Problem odločitve

Smaja
Član

SVETLA wrote: Oče me je sicer svaril da je tista hiša domačija zajetna v smislu obvez in vzdrževanja in mi predlagal naj imam raje to njegovo zidanico, ki je sicer na odlični lokaciji, vndar je jaz nisem tako čutila in sem še enkrat povedala da mi tako ljubše.

Svetla pozdravljena!

Odgovor tvojega očeta na tvoje vprašanje v sanjah bi si jaz razložila tako kot piše v zgornjem citatu.Da prevzameš le zidanico in ne domačije.
Ti pa sedaj moraš razmisliti ali si tako zelo čustveno ujeta v nekaj kar je na koncu konca “le objekt” in realno pogledati celo sliko.
Tudi pri nas v družini obstajajo nepremičnine,ki nekaterim članom predstavljajo skoraj dobesedno spomenike tistih,ki jih med nami več ni, v resnici je pa stvar taka,da se tam zelo malo biva(ker ni časa) in na koncu so tu tudi stroški vzdrževanja.Saj jaz razumem,da je to tvoj dom ampak do sedaj si si ustvarila novega in tega neguj.Ne nalagaj si dodatnih obremenitev,skrbi in stroškov ker to nima smisla.Raje se čustveno odreži od domačije če ugotoviš,da je to tisto kar te veže in te žene,da bi to obdržala.

Od vsega srca ti pa želim,da se odločiš tako,da bo prav za tebe saj sem v tem postu napisala le svoje mnenje.

Poz maja

Lepo je če deliš