Problem odločitve

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Problem odločitve

 • Avtor
  Prispevki
 • #4464
  SVETLA
  Član

  Pozdravljeni sem nova na forumu, z g. Pretnerjem sva se že srečala ob priliki pregelda enega terena.
  Bistvo- zanima me če je kdo že imel kdaj pred seboj veliko odločitev in se nikakor ni znal odločit da bi bilo preav za vse- in kako upoštevati pri tem sanje- če??
  Imam namreč tak prblem ko se odločam v zvezi z dediščino po mojem očetu.
  Ko je oče še živel me je večkrat vprašal kaj si želim da mi zapiše v dedovanje, in povedala sem mu da sem zelo rada v hiši v kateri sem odraščala in kjer je tudi sam živel dokler ga nesrečen splet okoliščin ni prisili da se je preselil v višje ležečo zidanico. Oče me je sicer svaril da je tista hiša domačija zajetna v smislu obvez in vzdrževanja in mi predlagal naj imam raje to njegovo zidanico, ki je sicer na odlični lokaciji, vndar je jaz nisem tako čutila in sem še enkrat povedala da mi tako ljubše. V času ko je oče živel zadnja leta življenja sem ga z družino redno obiskala tedensko ali na 2 tedna, saj živim ca 50 km od domačije. Tako se je tudi moj mož navezal na to očetovo hiško- zidanico, in sedaj imam problem ker nas je 5 otrok imam po očtu zapisano tisto hišo ki sem mu relka- domačijo po mami pa smo tukaj še polovični lastniki vsi. In sedaj me mori mož ker me ne podpira da bi imela domačijo ker je to preveč vzdrževanj in ni takoj pri glavni cesti in .. Ker sem pričakovala zmedo sem si po očetovi smrti želela da bi spregovorila znjim in bi mi povedal kaj naj po njegovo narediomo z njegovo hiško.
  Sanjala sem ga na sadmi dan po smrti- da sem pred sestro vstopila v njegovo hiško in je oče v temi sedel na postelji, da gre spat in se je že hotel uleči , kosm zavpila Ata mi smo vsi tu zadaj za hišo in ne vemo kdo naj ma to tvojo hišo?
  Pogledal me je navzgor ne da bi dvignil glavo in rekel:”TI!”
  Po tem sem bila povsem pretresena , in sem mu rekla:” kako saj ne morem jaz vsega imeti?”
  Vendar na to več ni dajal odgovora, mislim da še je rekel:”utrujem sem, jaz se bom vlegel!”
  Tako res se počutim zdaj še zmedeno, saj mi je v sanjah rekel naj jaz vzamem to kar nisva zapisala v oporoko in ker ne dajem izjav so bratje in sestra ogorčeni, jaz pa v stiski med možem in seboj in sanjami z očetom!

  Lepo je če deliš
  #4465
  tadej pretner
  Moderator

  SVETLA wrote: Pozdravljeni sem nova na forumu, z g. Pretnerjem sva se že srečala ob priliki pregelda enega terena.
  Bistvo- zanima me če je kdo že imel kdaj pred seboj veliko odločitev in se nikakor ni znal odločit da bi bilo preav za vse- in kako upoštevati pri tem sanje- če??

  Ne vem, v kakšni meri poznaš pojem nizkovibracijskih polj, ampak tole je tipičen primer problema delovanja pod “njihovim okriljem”. Ti bom poskusil na kratko in jasno razložiti:
  – Gre za polja realnosti, ki imajo več podpolj. To polje realnosti je v tvojem primeru zapletena situacija z dedovanjem, podpolja pa so različne možnosti in stališča, ki jih v okviru te realnosti lahko zavzameš. Ampak kaj se običajno doogaja? Ko imamo nek problem (polje realnosti), za katerega je možnih več rešitev, a takšnih, da ni za vse prav (podpolja), razmišljamo o plusih in minusih različnih variant (podpolj). Več je mogoči variant, večjo disociacijo (nemir, zmedo, napetost) ustvarijo v nas in potem se zgodi ena od dveh možnih variant:
  – ali pod bremenom različnih možnih variant, njihovih plusov in minusov preprosto “zamrznemo” in ne storimo ničesar;
  – ali pa pride do izsiljene odločitve, katere osnova je disociacija, takšne odločitve pa dolgoročno nikoli niso dobre.

  Rešitev seveda obstaja. Nekaj dni povsem racionalno o zadevi razmišljaj, da se s problematiko dobro “uglasiš”. Potem pa pojsi z željo, da dobiš odgovor, v praznino (na tem forumu boš našla več možnih variant). Od tam bo prišel pravi odgovor. Morda ti niti ne bo treba zavestno iskati odgovora v praznini, saj se zadeve dogajajo tudi na spontani snovni ravni, le prepoznati jih moraš.
  Primer:
  Pred časom sem delal nek projekt (polje realnosti), v katerem sem prišel do točke, ko nisem znal naprej. Razmišljal sem o različnih variantah (podpolja), a me ni nobena zadovoljila. To je trajalo nekaj dni – nisem si smel dovoliti, da “zamrznem”, ker je bilo treba projekt oddati, nisem pa niti mogel izbrati “rešitve”, v katero ne verjamem. Zato sem dal vse skupaj za nekaj dni na stran, a na problem tekom dneva pogosto pomislil (faza uglasitve). In potem se je zgodilo. Eno jutro sem sedel v avto, se odpeljal proti trgovini in med vožnjo, ko o problemu sploh nisem razmišljal, se mi je v umu zabliskala ustrezna rešitev.

  Lepo je če deliš
  #4471
  Anonimnež
  Nedejavno

  Temu bi jaz rekel tipični astral…kar je po Tadejevi terminologiji nizkovibracijska polja…želje, dvomi, pričakovanja…so se pač pojavila v sanjah…in sanjala si to kar bi tebi najbolj ugajalo…podzavestno valjda…

  Je pa res da se med sanjami lahko pojavijo tudi vizije oz. sporočila iz višjih nivojev…ampak tam je pa treba preštudirat tudi detajle, da se loči od običnih sanj…včasih pa pustijo nedvoumen pečat…ampak v tem primeru dvomim…

  Vzdrževanje kakšne hiše poleg domačega stanovanaj zna pa biti problem…tako glede denarja kot časa…Če si tega zalogaja sposobna sama potem no problem, drugače pa sledi posvet z domačimi…Tongue

  Lepo je če deliš
  #4477
  Smaja
  Član

  SVETLA wrote: Oče me je sicer svaril da je tista hiša domačija zajetna v smislu obvez in vzdrževanja in mi predlagal naj imam raje to njegovo zidanico, ki je sicer na odlični lokaciji, vndar je jaz nisem tako čutila in sem še enkrat povedala da mi tako ljubše.

  Svetla pozdravljena!

  Odgovor tvojega očeta na tvoje vprašanje v sanjah bi si jaz razložila tako kot piše v zgornjem citatu.Da prevzameš le zidanico in ne domačije.
  Ti pa sedaj moraš razmisliti ali si tako zelo čustveno ujeta v nekaj kar je na koncu konca “le objekt” in realno pogledati celo sliko.
  Tudi pri nas v družini obstajajo nepremičnine,ki nekaterim članom predstavljajo skoraj dobesedno spomenike tistih,ki jih med nami več ni, v resnici je pa stvar taka,da se tam zelo malo biva(ker ni časa) in na koncu so tu tudi stroški vzdrževanja.Saj jaz razumem,da je to tvoj dom ampak do sedaj si si ustvarila novega in tega neguj.Ne nalagaj si dodatnih obremenitev,skrbi in stroškov ker to nima smisla.Raje se čustveno odreži od domačije če ugotoviš,da je to tisto kar te veže in te žene,da bi to obdržala.

  Od vsega srca ti pa želim,da se odločiš tako,da bo prav za tebe saj sem v tem postu napisala le svoje mnenje.

  Poz maja

  Lepo je če deliš
  #4516
  SVETLA
  Član

  Hvala, za odgovor, bom poskusila saj se zadeva vleče že skoraj leto, tudi sama sem si pred časom rekla da bom verjela v najboljšo rešitev- čepram v tem trenutku še ne vem katera ja, in kot taka se bo zgodila, pa naj se zgodi!
  Pozdrav s Štajrske!

  Lepo je če deliš
  #4544
  SVETLA
  Član

  Hvala za ogovor,in pomoč pri razjasnjevanju, sedaj se prepuščam zadevi nekaj že čutim kot razliko od prej me zanima če bom ostala pri enakem mnenju ker do sedaj še nisem uspela s to razliko da se mi tokrat spremijajo občutki, upam da tokrat končno uspem!pozdrav SVETLA.

  Lepo je če deliš
  #4555
  AVATAR
  Član

  SVETLA…hm…si povzela te nick po tisti zvezdici, ki je padla z neba in so jo pogumni prijatelji vrnili nazaj na nebo?

  Tvoje vprašanje o dediščini je na nek način “komično” … …Ne razumeš kaj so to sanje!… To kar si sanjala so zgolj PROJEKCIJE…in eden izmed scenarijev, ki se je pač pojavil, ker je tvoja zavest notranje obremenjena s tem vprašanjem.

  Tisto na postelji ni bil tvoj oče…ampak zgolj njegova PROJEKCIJA…ki jo je ustvarila tvoja tvoja podzavest…torej ni realen… …bom malo liberalno napisal…če bi sanjala mene…kako z mano seksaš…bi res z mano seksala…ali zgolj z mojo projekcijo…ki z mano nima nič !?

  Dediščine so ponavadi sranje…zaradi interesov dedičev…pride do konfliktov…bojev…in vsi izgubljajo energijo…to ne vodi nikamor… …Za sebe lahko rečem, da sem se dediščini vnaprej odpovedal…nič ne želim imeti…živim svoj svet.

  Tvoj problem kot tudi problem ostalih dedičev…je notranja in zunanja pomembnost !!!…Tu ste vsi padli…vključno s tvojim možem…Ker ste odprli temo Transurfinga…lahko o tem tam napišeš kaj več… …Želim pa ti povedati…da vse kar te bremeni-duši…ti žre tvojo življenjsko energijo…kopa ti grob…Znebi-odpovej se-odvrzi vse…kar te bremeni-duši…v tvoje dobro…dokler v sebi ne začutiš miru…ne moreš dalje.

  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.